• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προσπάθεια επαναφοράς σε θετικό έδαφος με το βλέμμα σε εμβόλιο και FED

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Προσπάθεια για την επιστροφή σε θετικό έδαφος, μετά τις χθεσινές απώλειες, επιχειρούν οι μετοχές στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται ήπια θετικά στο άνοιγμα της Τρίτης.

    Το ενδιαφέρον παραμένει στις εξελίξεις γύρω από τον εμβολιασμό, με τα καλά νέα της ημέρας να έρχονται από την Ευρώπη και την απόφαση του EMA να επιταχύνει τις διαδικασίες για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer.

    Ωστόσο, με τον αριθμό των νεκρών στις ΗΠΑ να ξεπερνά πλέον τους 300.000, τις χώρες της Ευρώπης να επιστρέφουν άρον-άρον σε νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τους κυβερνήτες πολλών Πολιτειών στις ΗΠΑ να ετοιμάζουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, το κλίμα παραμένει επιβαρυμένο μεταξύ των επενδυτών.

    Την ίδια ώρα, η FDA τάσσεται υπέρ της έκτακτης χρήσης του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Η έκθεση έρχεται δύο ημέρες προτού η επιτροπή του FDA για τα εμβόλια, που αποτελείται από εξωτερικούς ιατρικούς συμβούλους, εξετάσει το εμβόλιο της Moderna. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή συνέστησε το εμβόλιο της Pfizer για έκτακτη χρήση την περασμένη Πέμπτη και ο FDA το ενέκρινε την αμέσως επόμενη ημέρα.

    ενίσχυση των πολιτειών που ζητούν οι Δημοκρατικοί.
    Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται επίσης στην διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της Federal Reserve, η οποία ξεκινά σημέρα στην Ουάσινγκτον. Η αγορά αναμένει θετικά νέα για την στήριξη της αγοράς και της οικονομίας ενόψει και των Χριστουγέννων, καλύτερη προσέγγιση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καθώς και μεγαλύτερη στήριξη στην χώρα την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται σφοδρά από τον κορονοϊό.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones ενισχυόταν στις 29.945,83 μονάδες με άνοδο 0,28%, ο  S&P 500 στις 3.669,27 μονάδες με άνοδο  0,60% και ο  Nasdaq στις 12.542,31 μονάδες με άνοδο  0,82%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προς το παρόν προσφέρει η μετοχή της Apple που κινείται στο +3,34%. Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Boeing στο -0,97%.



    ΣΧΟΛΙΑ