Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Πέμπτη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones – Πτωτική η εβδομάδα για τον S&P 500

Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Dow Jones να διευρύνει το αρνητικό του σερί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 42.114,40 μονάδες με νέα πτώση -0,61%, ο S&P 500 έκλεισε με οριακές απώλειες -0,03% στις 5.808,12 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq έκλεισε ξανά σε θετικό έδαφος, φτάνοντας τις 18.518,61 μονάδες με άνοδο 0,56%.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Nasdaq έφτασε να κινείται στις 18,690,01 μονάδες, που αποτελούν νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ του είχε σημειωθεί στις 11 Ιουλίου (18.671,07 μονάδες).

Για την εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,7%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1%. Και οι δύο δείκτες έβαλαν έτσι τέλος στο σερί των έξι συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων. Αντίθετα, ο  τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 0,2%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέβηκε για έκτη συνεχή εβδομάδα, φτάνοντας στο 4,232% την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Οι μετοχές τεχνολογίας ενίσχυσαν την αγορά εν όψει των προσεχών κερδών τους τις επόμενες ημέρες. Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο 0,80%, με τη κεφαλαιοποίησή της να φτάνει πλέον τα 3,47 τρισ. δολάρια. Ενδοσυνεδριακά, μάλιστα, η εταιρεία ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Apple, ωστόσο στο τέλος η εταιρεία του Tim Cook, η οποία είδε τη μετοχή της να κλείνει με άνοδο 0,36%, κατάφερε να φτάσει ξανά στα 3,52 τρισ. δολάρια και να επανέλθει ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο. H Microsoft με άνοδο 0,81% την Παρασκευή, βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με κεφαλαιοποίηση στα 3,18 τρισ. δολάρια.

Στο μέτωπο των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η HCA Healthcare υποχώρησε  σχεδόν 8,75%%, αφού ανέφερε ότι οι διακοπές από τους τυφώνες έπληξαν τα κέρδη και την καθοδήγηση της για ολόκληρο το έτος, ενώ η Colgate-Palmolive υποχώρησε κατά 4,14% αφού η εταιρεία μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις της για το έτος.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Intel (1,52%) και Salesforce (1,29%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Goldman Sachs (-2,27%), Travelers (-2,31%), Dow (-2,53%) και McDonald’s (-2,97%).

Διαβάστε επίσης

Κίεβο: Ρωσικό UAV έπληξε πολυκατοικία

Μπάιντεν: Οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν

Blackstone: Σε συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου στους διακρατικούς αγωγούς της EQT Corp