• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάνω από τις 5.800 μονάδες ο S&P με πρωταγωνίστριες JPMorgan και Wells Fargo – Βουτιά 8% για Tesla

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Ανοδικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά,  μετά και τις εταιρικά κέρδη τριμήνου που ανέφεραν οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street, JPMorgan  και Wells Fargo.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 42.863,86 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 5.815,03 μονάδες με κέρδη 0,61%. Ο τεχνολογικός Nasdaq  έκλεισε στις 18.342,94 μονάδες με άνοδο 0,33%

    Για την εβδομάδα, και οι τρεις βασικοί δείκτες αναφοράς σημείωσαν κέρδη άνω του 1%.

    Η μετοχή της JPMorgan σημείωσε άνοδο 4,44%, στην καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίμηνο. Αντίστοιχα η μετοχή της Wells Fargo σημείωσε άνοδο 5,6% καθώς ανέφερε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο τρίμηνο, παρά τη μείωση των εσόδων.

    Η Wall Street τείνει να βλέπει τον τραπεζικό τομέα ως ένα βαρόμετρο για την υγεία της οικονομίας, καθορίζοντας τον τόνο για το υπόλοιπο της σεζόν κερδών.

    Οι μετοχές επωφελήθηκαν επίσης από στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής για τον μήνα Σεπτέμβριο καθώς ο δείκτη τιμών παραγωγού αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.  Πλέον η αγορά τιμολογεί με μια πιθανότητα 86% ότι η FED θα επιστρέψει μία νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 μβ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool .

    Πέρα από τη μετοχή της JPMorgan, στην κορυφή του Dow Jones βρέθηκαν επίσης οι μετοχές των Boeing (3%), Goldman Sachs (2,5%), Amgen (2,29%) και American Express (2,10%), ενώ από τις 30 μετοχές του δείκτη μόλις δύο έκλεισαν με ήπιες απώλειες (Apple -0,69% και Salesforce  -0,71%)

    Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισε αρνητικά το -8,78% της  μετοχής της Tesla, η οποία παρουσίασε την Πέμπτη το πολυαναμενόμενο από την αγορά robotaxi της.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Με κέρδη 1% έκλεισε η εβδομάδα παρά την πτώση της Παρασκευής

    Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη για τον Stoxx 600 σε επίπεδο εβδομάδας – Άλμα 5,3% για τη γαλλική Nexans

    Χρηματιστήριο: Μετά το placement, +4,5% η Κύπρου, +4% η Cener και… -1,32% η Εθνική



    ΣΧΟΛΙΑ