• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα μετά τα ενθαρρυντικά νέα από την αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στήριγμα στα νέα για την μείωση του αριθμού αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας βρήκαν οι επενδυτές της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες που ξεκίνησαν στο άνοιγμα της Πέμπτης με απώλειες να περνούν οριακά σε θετικό έδαφος.

    Περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street o Dow Jones κινείται στις 27.251,45 μονάδες με άνοδο 0,18%, ο  S&P 500  στις 3.328,24 σχεδόν αμετάβλητος στο  0,01% και ο  τεχνολογικός Nasdaq, μετά το νέο του χθεσινό ιστορικό ρεκόρ, στις 10.993,12 μονάδες με οριακές απώλειες -0,05%.

    Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 1,186 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στα 1,4 εκατ. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 844.000 στις 16,1 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

    Πέρα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο Κογκρέσο, και την προσπάθεια για να υπάρξει συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Κύρια διαφωνία υπάρχει ως προς τη συνέχιση και το ύψος των επιδομάτων ανεργίας, με την κυβέρνηση Τραμπ να εμφανίζεται διαθέσιμη να υποχωρήσει κατά ένα μέρος από την θέση της.



    ΣΧΟΛΙΑ