Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Οριακές μεταβολές παρά τα ισχυρά στοιχεία για το λιανικό εμπόριο

Χρηματιστές στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.997,65 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 4.373,20 με οριακές απώλειες -0,01%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 13.533,75 μονάδες με απώλειες -0,25%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ξεπέρασε το 4,8% , φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου. Η ανοδική κίνηση των αποδόσεων ήρθε μετά από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τα οποία ήταν πολύ πιο ισχυρά από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 0,7% τον Σεπτέμβριο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,3%

Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον Τζο Μπάιντεν να επισκέπτεται την Τετάρτη το Ισραήλ και την Ιορδανία, προκειμένου να έχει συζητήσεις με τους ηγέτες της περιοχής ώστε να υπάρξει μια αποκλιμάκωση της έντασης. Η προσπάθειά του, πάντως, δυσχεραίνει μετά το χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο σε εκατοντάδες Παλαιστινίους. Ήδη ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τις ανησυχίες γύρω από το Μεσανατολικό αλλά και την νέα αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων ήρθε να αντισταθμίσουν τα νέα θετικά αποτελέσματα τριμήνου από τις μεγάλες εταιρείες του S&P 500. H  Bank of America σημείωσε άνοδο 2,33% καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αντίστοιχη ήταν και η πορεία της μετοχής της Bank of New York Mellon, η οποία έκλεισε στο +3,82%
ανέβηκε σχεδόν κατά 4% αφού ξεπέρασε επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών το τρίμηνο. Αντίθετα με απώλειες έκλεισε η μετοχή της Goldman Sachs, καθώς ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη κατά 33% εξαιτίας  της πώλησης της GreenSky fintech και των επενδύσεων σε ακίνητα.

Στον αντίποδα, βουτιά 4,68% σημείωσε η μετοχή της Nvidia καθώς το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σχεδιάζει να ενισχύσει τους περιορισμούς στις πωλήσεις προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Chevron (1,32%), Coca-Cola (1,20%), Dow (1,08%), American Express (1,06%) και Travelers (1,02%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέθηκαν οι μετοχές των Intel (-1,37%) και Goldman Sachs (-1,60%).

Διαβάστε επίσης

Νετανιάχου για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα: Υπεύθυνο το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ, έχουμε στοιχεία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς πήγε να ρίξει το αεροπλάνο του Σολτς, τον έσωσε το Iron Dome

Δυτική Όχθη: Επεισόδια σε διαδηλώσεις για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας