Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακές μεταβολές για Dow Jones και S&P 500 – Ποια η νέα «αγαπημένη» του Reddit, που έκλεισε στο +25%

γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα

Με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα έκλεισαν Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, την ώρα που ο Nasdaq συνέχισε για δεύτερη ημέρα σε ήπιο ανοδικό έδαφος, με την αγορά να παραμένει προς το παρόν επιφυλακτική εν όψει των ανακοινώσεων της Πέμπτης για τους δείκτες τιμών καταναλωτή.

Ειδικότερα,  ο Dow Jones έκλεισε στις 34.599,82 μονάδες, με πτώση -0,09%, ο  S&P 500 στις 4.227,26 μονάδες, με άνοδο  0,02% και ο Nasdaq στις 13.924,91 μονάδες, με άνοδο  0,31%.

Η αγορά επικεντρώθηκε την Τρίτη στα στοιχεία από το εμπόριο και την αγορά εργασίας, ενώ παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη νέα πτώση των κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, το εμπορικό έλλειμμα στις υποχώρησε τον Απρίλιο στα 68,9 δισ. δολ. από 75 δισ. δολ. τον Μάρτιο, με τους αναλυτές να εκτιμούσαν πως θα διαμορφωνόταν στα 69 δισ. δολάρια. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν πως οι κενές θέσεις εργασίας τον Απρίλιο στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκαν στα 9,3 εκατ. έναντι 8,3 εκατ. τον Μάιο και πρόβλεψης για 8,2 εκατ. από του οικονομολόγους, παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ο δείκτης εμπιστοσύνης μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε τον Μάιο στις 99,6 μονάδες από 99,8 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 101 μονάδες.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων δέχθηκε νέο χτύπημα, καθώς οι ΗΠΑ κατάφεραν να ανακτήσουν σχεδόν όλα τα λύτρα που πληρώθηκαν σε bitcoin στους δράστες της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της Colonial Pipeline, αποδεικνύοντας πως οι αρχές είναι σε θέση να ισχηλατίσουν την ροή των συναλλαγών, κάτι που μέχρι σήμερα θεωρούταν «αδύνατο», δίνοντας μία ελευθεριακή φυσιογνωμία στα κρυπτονομίσματα. Η νέα πτώση του bitcoin έκανε ήδη πολλούς αναλυτές να μιλούν πως το νέο επίπεδο στήριξης για το διασημότερο κρυπτονόμισμα εντοπίζεται πλέον στα επίπεδα των 27.000 με 30.000 δολαρίων.

Η μετοχή της coinbase έκλεισε στο – 4,66%

Αντίθετα με τα κρυπτονομίσματα, ανοδικά κινήθηκε η αγορά του πετρελαίου με τις διεθνείς τιμές να επιστρέφουν πάνω από τα 70 δολάρια. Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου του Brent έκλεισε με άνοδο 1% στα 72,22 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures, ενώ το συμβόλαιο Ιουλίου του WTI έκλεισε με άνοδο 1,2% στα 70,05 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Η μετοχή της πετρελαϊκής Chevron έκλεισε με άνοδο  0,91%. Αυτή ήταν και η καλύτερη επίδοση της ημέρας μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές meme, με την μετοχή της αλυσίδας fast food Wendy’s να μπαίνει στην προσοχή των χρηστών του Reddit. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 25,85% στα 28,87 δολάρια. Άνοδο 7,17% πραγματοποίηση η μετοχή της Gamestop κλείνοντας στα 300 δολάρια ενώ σε χαμηλά νερά κινήθηκε η AMC , με ήπια άνοδο κατά 0,36%.

Μεταξύ των  υπόλοιπων μετοχών, η Biogen υποχώρησε οριακά κατά 0,12%, διορθώνοντας από το χθεσινό άλμα ανόδου που ακολούθησε την απόφαση της FDA να εγκρίνει το σκεύασμα της εταιρείας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 0,25% παρά τις ισχυρές πωλήσεις που κατέγραψε στην Κίνα, μια σημαντική αγορά για τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο,έκπληξη προκάλεσε η αποχώρηση από την εταιρία του στενού συνεργάτη του Έλον Μασκ, Τζερόμ Γκιλέν, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τομέα εμπορικών φορτηγών της Tesla.

Η μετοχή της Delta Air Lines έκλεισε στο +2,08%, μετά την αναβάθμιση του outlook από τη Jefferies σε «buy» από «hold».

Η μετοχή της Target έκλεισε στο +1,82% μετά την αναβάθμιση της στάσης της UBS προς τον λιανοπωλητή σε «buy» από «neutral», λέγοντας ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή ακόμη και όταν τελειώσει η πανδημία.

Η μετοχή της Boeing κινείται στο +0,04% καθώς η Southwest Airlines παρήγγειλε επιπλέον 34 αεροσκάφη 737 MAX 7 .