• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακές μεταβολές εν αναμονή της συνεδρίασης της FED και των νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 40.539,93 μονάδες με απώλειες -0,12%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 5.463,54 μονάδες με άνοδο 0,08% και ο Nasdaq στις 17.370,20 μονάδες με κέρδη 0,07%.

    Ο Russell 2000, ο οποίος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της προηγούμενης εβδομάδας, έκλεισε με απώλειες 1,06% στις 2.236,18 μονάδες.

    Η αγορά αναμένει τις ανακοινώσεις της FED την Τετάρτη, με την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής FOMC. Οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν πως θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στην στρατηγική της FED σε αυτή τη συνεδρίαση, με τα επιτόκια να παραμένουν ξανά στο τρέχον εύρος του 5,25% – 5,50%. Ωστόσο, η αγορά θα ήθελε να ακούσει κάποιες νέες ενδείξεις για το πόσο πιθανό είναι μια πρώτη μείωση τον Σεπτέμβριο.

    Το μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι στραμμένο στις Big Tech αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται μια σειρά από ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου. Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις των Meta, Microsoft, Apple και Amazon, όπως επίσης και της AMD. Η αγορά αναμένει να υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις, κυρίως ως προς τις προοπτικές ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Υπενθυμίζεται πάντως πως οι ανακοινώσεις της Alphabet την προηγούμενη εβδομάδα δημιούργησαν προβληματισμό, ως προς τις δαπάνες που χρειάζονται για την επικράτηση στη μάχη του AI.

    Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν ήδη αποτελέσματα, η ON Semiconductor ανέφερε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα, με την μετοχή της να σημειώνει την καλύτερη επίδοση στον S&P 500, με άλμα 11,54%.

    Ανάκαμψη 5,61% σημείωσε και η μετοχή της Tesla, μια από τις μεγάλες χαμένες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η Morgan Stanley χαρακτήρισε τη μετοχή ως κορυφαία επιλογή της.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η McDonald’s (3,74%), παρά την πρώτη πτώση πωλήσεων από το 2020 που ανέφερε για το τρίμηνο. Στο +2,46% έκλεισε η μετοχή της Walt Disney, ενισχυμένη από την επιτυχημένη πρεμιέρα της ταινίας Deadpool & Wolverine, ενώ στο +2,01% έκλεισε η μετοχή της Merck & Co..

    Στον αντίποδα, η μετοχή της Caterpillar έκλεισε στο -1,70%, της Intel στο -1,66%, της 3M στο -1,57% (μετά την εντυπωσιακή άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας), της Salesforce στο -1,57%, της Johnson & Johnson στο -1,29% και της Goldman Sachs στο -1,26%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Αγνόησε προς το παρόν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, νέα βουτιά WTI και Brent

    Ευρωαγορές: Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα – Άλμα 14% για τη Philips, βουτιά 10% για τη Heineken

    Deadpool & Wolverine: Είναι η μεγαλύτερη πρεμιέρα της χρονιάς με κέρδος 211 εκατομμύρια



    ΣΧΟΛΙΑ