• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακά κέρδη για Dow Jones και S&P 500 ενόψει των νέων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Επιφυλακτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Μάιο, τον δείκτη πληθωρισμού που εμπιστεύεται περισσότερο η FED.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.164,06 μονάδες με άνοδο 0,09%, ενώ ανάλογη άνοδο (0,09%)  σημείωσε και ο S&P 500, κλείνοντας στις 5.482,87 μονάδες. Από την πλευρά του ο Nasdaq έκλεισε με νέα άνοδο 0,30% στις 17.858,68 μονάδες.

    Παρά την άνοδο των δεικτών, η νέα ισχυρή υποχώρηση της μετοχής της Nvidia (-

    Οι εξελίξεις γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη έχουν αντισταθμίσει τους τελευταίους μήνες τις ανησυχίες γύρω από τις κινήσεις της FED, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν φωνές που επισημαίνουν πως η αγορά βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα και βασίζεται κυρίως σε πολύ λίγες και ακριβές μετοχές τεχνολογίας.

    Πάντως, η συζήτηση γύρω από τη FED και τις κινήσεις της θα επανέλθει στο προσκήνιο την Παρασκευή, με τις νέες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό.  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών για τον Μάιο θα αυξηθεί κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 2,6% σε ετήσια.

    Η αγορά αναμένει πως η έκθεση για τον πληθωρισμό θα δείξει χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσουν την πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Salesforce (3,99%), Boeing (2,25%), Amazon.com (2,19%), 3M (1,70%) και Cisco (1,26%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Visa (-2,56%),  Goldman Sachs (-2,17%) και Merck (-1,28%).

    Από τις μετοχές του S&P 500, η Super Micro Computer σημείωσε την καλύτερη επίδοση με άλμα 7,12%, ενώ αντίθετα βουτιά 22,16% σημείωσε η Walgreens Boots Alliance καθώς μείωσε τις προοπτικές για το σύνολο του 2024 και εξέδωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Άνοδος 1% για WTI με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και πληθωρισμό

    Ευρωαγορές: Βουτιά 13% για την H&M – Απώλειες άνω του 1% σε Γαλλία και Ιταλία

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 12 εκατ. τεμάχια συναλλαγές στην ΕΥΡΩΒ, δεύτερη μέρα απωλειών για ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ιστορικά υψηλά για Cener, πακέτα με premium στην INKAT



    ΣΧΟΛΙΑ