• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ο S&P 500 έσπασε το φράγμα των 5.500 μονάδων με ώθηση από Πάουελ και Tesla

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Ανοδικά έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να βρίσκει στήριξη στα όσα δήλωσε για τον πληθωρισμό ο Τζερόμ Πάουελ από την Πορτογαλία.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.331,85 μονάδες με άνοδο 0,41%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 5.509,01 μονάδες με κέρδη 0,62% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 18.028,76 μονάδες με άνοδο 0,84%.

    Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 5.500 μονάδες, όριο το οποίο είχε περάσει μόνο ενδοσυνεδριακά τις προηγούμενες ημέρες, για ελάχιστα λεπτά.

    Ο επικεφαλής της FED αναφέρθηκε στα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τονίζοντας πως «Έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο στη μείωση προς τον στόχο μας», οδηγώντας έτσι τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε αποκλιμάκωση και αυξάνοντας τους βασικούς δείκτες από τα μέχρι τότε χαμηλά επίπεδα.

    Πάντως, ο Πάουελ επανέλαβε πως χρειάζονται περισσότερες ενδείξεις πως ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2% προτού ξεκινήσει η διαδικασία της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της FED.

    Πέρα από τον Πάουελ, σημαντική στήριξη στην αγορά έδωσε για δεύτερη ημέρα η μετοχή της Tesla, η οποία έκλεισε με κέρδη +10,20%, καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ ανέφερε καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο.

    Ωστόσο, τα κέρδη του S&P 500 περιορίστηκαν από το -1,31% της Nvidia, καθώς οι ανησυχίες για το αν μπορεί να συνεχίσει να ευνοείται από την επενδυτική μανία για τη Τεχνητή Νοημοσύνη συνεχίζουν να απασχολούν την αγορά.

    Με απώλειες 0,80% έκλεισε η μετοχή της  Eli Lilly, μακριά πάντως από τα χαμηλά ημέρας. Η μετοχή είχε υποχωρήσει σημαντικά στην αρχή της ημέρας καθώς ο Τζο Μπάιντεν ζητά από τις φαρμακευτικές να περιορίσουν τις τιμές στα φάρμακα αδυνατίσματος. Ωστόσο η μετοχή κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές της, χάρη στην έγκριση της FDA σε φάρμακο της Eli Lilly για το αλτσχάιμερ.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Visa (1,90%), JPMorgan (1,65%) και Apple (1,62%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Nike (-1,03%) και Verizon Communications (-1,53%).

    Διαβάστε επίσης

    Cenergy: Αγόρασε οικόπεδο στη Βαλτιμόρη για το νέο εργοστάσιο καλωδίων – Τέλος οι συζητήσεις με Ørsted

    Ευρωαγορές: Απώλειες έφεραν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου – Πτώση 1,3% για τον ΙΒΕΧ

    Χρηματιστήριο: Πτώση συναλλαγών στις τράπεζες, πάρτι στη Revoil και το -3% της Ιντρακόμ – Κέρδη +4% για Άβαξ μετά από… 2 μήνες!



    ΣΧΟΛΙΑ