• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νευρικότητα και απώλειες εν αναμονή των αποτελεσμάτων από Alphabet και Tesla

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Χαμηλότερα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, έπειτα από αρκετές ενδοσυνεδριακές εναλλαγές προσήμου,  με τους επενδυτές να δείχνουν νευρικότητα ενόψει των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο από μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας, όπως η Alphabet και η Tesla.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 40.358,09 μονάδες με απώλειες -0,14%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.555,74 μονάδες με απώλειες -0,16%, ενώ ο Nasdaq στις 17.997,35 μονάδες με οριακή πτώση -0,06%.

    Οι βασικοί δείκτες είχαν αντιδράσει θετικά τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από μια εβδομάδα που έπληξε κυρίως τις τεχνολογικές μετοχές, αντιδρώντας θετικά στην είδηση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν από την μάχη των εκλογών του Νοεμβρίου για τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, αυτό που θα κρίνει την εβδομάδα αναμένεται πως θα είναι οι εταιρικές ανακοινώσεις, καθώς σχεδόν το ένα τέταρτο των εταιρειών του S&P 500 δημοσιεύουν τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και τις προοπτικές τους για το επόμενο του έτους.

    Έτσι, τα βλέμματα της αγοράς στράφηκαν απόψε, με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, στις ανακοινώσεις της Alphabet και της Tesla.

    Η μητρική της Google έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% την Τρίτη, ενώ στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε με το κλείσιμο της αγοράς κατάφερε μεν να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη, χάνοντας ωστόσο τις προσδοκίες για τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube.

    Όσον αφορά την Tesla, η οποία έκλεισε με απώλειες 2,04% την Τρίτη, η εταιρεία του Elon Musk ανέφερε αύξηση 2% στα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα καθαρά κέρδη.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο την Τρίτη σημείωσαν οι Boeing (4,24%), Amazon.com (2,11%), Travelers (1,51%) και Goldman Sachs (1,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Walt Disney (-3,39%), McDonald’s (-2,12%), Nike (-1,95%) και Chevron (-1,85%).



    ΣΧΟΛΙΑ