Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με άλμα 9% της Travelers

χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο Dow Jones στη Wall Street την Πέμπτη, σε μια ημέρα που οι μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών προσπάθησαν να δώσουν ώθηση στην αγορά, χωρίς ωστόσο αυτή να διαρκέσει μέχρι το τέλος, εν μέσω νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 43.239,05 μονάδες με άνοδο 0,37%. Αντίθετα, ο S&P 500 υποχώρησε στις 5.841,47 μονάδες με οριακές απώλειες -0,02% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 18.373,61 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%.

Η μετοχή της Nvidia ξεκίνησε την ημέρα στο +2%, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά σε νέο ρεκόρ, ωστόσο το τέλος της ημέρας την βρήκε με κέρδη μόλις +0,89%. Η άνοδος ήρθε καθώς η Taiwan Semiconductor (+9,74%) ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ενώ αύξησε τις προβλέψεις εσόδων για το τρέχον τρίμηνο.

H αγορά είδε επίσης τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου να δείχνουν πως οι καταναλωτικές δαπάνες εξακολουθούν να είναι ισχυρές, με τις μηνιαίες δαπάνες να αυξάνονται κατά 0,4%, ενώ η συναινετική εκτίμηση του Dow Jones έκανε λόγο για αύξηση 0,3%. Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, αυξήθηκαν κατά 0,5%, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη 0,1%. Οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου ήταν επίσης χαμηλότερες από το αναμενόμενο.

Η ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται, με την Netflix να ανακοινώνει αποτελέσματα με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Travelers με άλμα 9,02%, καθώς ο πάροχος ασφάλισης αυτοκινήτων και ακινήτων ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν σημαντικά τις προβλέψεις.  Η μετοχή της Chevron έκλεισε με άνοδο 1,65% ενώ της American Express στο +1,46%.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι UnitedHealth Group (-0,93%) και Coca-Cola (-0,95%).

Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν την Πέμπτη ήταν και αυτή της Expedia, η οποία έκλεισε με άνοδο 4,75% μετά την είδηση για το ενδιαφέρον της Uber για την εξαγορά της.

Διαβάστε επίσης

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές μετά την τρίτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Uber: Σε συνομιλίες για εξαγορά της Expedia

ΔΝΤ: Χαμηλή ανάπτυξη, μικρότερο εμπόριο και χρέος απειλούν το μέλλον του κόσμου