• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones, απώλειες για τον Nasdaq – Στο -6% έκλεισε η Nvidia

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε την ημέρα ο Dow Jones στη Wall Street, καταφέρνοντας να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, την ώρα που ο Nasdaq ολοκλήρωνε την ημέρα με απώλειες, παρά το ισχυρό άνοιγμα της ημέρας.

    Η αγορά είδε νωρίτερα, τις εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας να μειώνονται  από την προηγούμενη εβδομάδα, μειώνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες για την ύφεση. Επιπλέον, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ για το δεύτερου τριμήνου αναθεωρήθηκε υψηλότερα στο 3% από τον αρχικό ρυθμό 2,8%.

    Παράλληλα, η αγορά είδε την Nvidia να ανακοινώνει ισχυρά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο, ωστόσο προβληματίστηκε από τη δήλωση της εταιρείας πως θα καθυστερήσει ακόμα την κυκλοφορία της νέας γενιάς chip της. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο -6,38%. Αυτή ήταν η 7η φορά στα τελευταία 20 τρίμηνα που η μετοχή της Nvidia υποχωρεί μετά από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την εταιρεία.

    Η αφορά αναμένει πλέον αύριο τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών. Ο δομικός δείκτης είναι αυτός που προτιμά η FED για τον έλεγχο του πληθωρισμού, ωστόσο, πλέον, η αγορά θεωρεί σίγουρη μια μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, μετά και από τα όσα δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 41.335,05 μονάδες με άνοδο  0,59%. Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις  5.591,96 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 17.516,43 μονάδες με απώλειες -0,23%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Intel, καταγράφοντας κέρδη 2,65%. Άνοδο άνω του 1% σημείωσαν οι Visa (1,91%), Apple (1,46%), Goldman Sachs (1,35%), Honeywell International (1,23%), Cisco (1,08%), American Express (1,07%) και Chevron (1,01%).

    Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 3 έκλεισαν με απώλειες (Verizon -0,58%, Salesforce -0,73% και Home Depot -0,91%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Σε θετικό έδαφος WTI και Brent με στήριξη από τη νέα μείωση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    Χρηματιστήριο: Με ΟΤΕ και ΔΕΗ η επιστροφή σε ανοδικό έδαφος για τον ΓΔ – Αντίδραση και για Jumbo και Πειραιώς

    Ευρωαγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο DAΧ μετά την απρόσμενη μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία στο 2%



    ΣΧΟΛΙΑ