• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones – Απογειώθηκαν Morgan Stanley και United Airlines

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Τρίτης που προκάλεσαν οι τεχνολογικές μετοχές μετά τις απογοητευτικές ανακοινώσεις της ολλανδικής ASML, με τις μετοχές να βρίσκουν την Τετάρτη στήριξη στα νέα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου από εταιρείες όπως η Morgan Stanley και η United Airlines.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,79% , σε νέο υψηλό ρεκόρ στις 43.077,70 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,47%, στις 5.842,47 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite με κέρδη 0,28%, στις 18.367,08 μονάδες.

    Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων ολοκληρώθηκαν σε γενικές γραμμές χαμηλότερα,  καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου υποχώρησαν ξανά λόγω αβέβαιης μελλοντικής ζήτησης στην Κίνα.

    Η μετοχή της Morgan Stanley ήταν από τις πρωταγωνίστριες της ημέρας, με άνοδο 6,44%, καθώς η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου. Την ίδια ώρα η United Airlines σημείωνε άνοδο 12,44%, καθώς και αυτή ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα  για το τρίτο τρίμηνο, ενώ προέβλεψε ισχυρά νούμερα και για το τέταρτο.

    Μέχρι στιγμής, περίπου 50 μετοχές του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη τρίτου τριμήνου, με το 79% αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Cisco Systems (4,25%), Visa (2,95%), UnitedHealth Group (2,71%), Walt Disney (2,69%) και Nike (2,22%). Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Merck (-1%), Amgen (-1,06%) και Intel (-1,54%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, σε χαμηλά 2 εβδομάδων παραμένουν WTI και Brent

    Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα έφεραν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα – Βουτιά 3,7% για την LVMH, στο -6% η Adidas

    Morgan Stanley: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων το γ’ τρίμηνο – Άλμα για τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ