Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones παρά την οριακή άνοδο – Ξεχώρισε η μετοχή της eBay

Wall Street

Η οριακή άνοδος στη Wall Street ήταν αρκετή για τον Dow Jones και τον S&P 500 ώστε να κλείσουν την εβδομάδα σε νέα ιστορικά ρεκόρ – για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 35.515,38 μονάδες, με άνοδο μόλις 0,04%, ο S&P 500  στις 4.468 μονάδες με άνοδο 0,16% ενώ ο Nasdaq στις 14.822,90 μονάδες, με άνοδο 0,04%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,87%, ο S&P 500 με άνοδο 0,71% ενώ ο Nasdaq με απώλειες 0,09%.

Αν και το ενδιαφέρον των επενδυτών την εβδομάδα που πέρασε στράφηκε στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, με τα στοιχεία για τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού να είναι υψηλότερα των αναμενόμενων, εντούτοις η μικρή απόκλιση από τις εκτιμήσεις προκάλεσε αισιοδοξία στην αγορά πως το φαινόμενο της ανόδου βρίσκεται πλέον κοντά στο σημείο καμπής.

Την Παρασκευή, πάντως, η αγορά ασχολήθηκε με τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ειδικότερα, ο δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε στις 70,2 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 81,2 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο στις 81,3 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα o Ρίτσαντ Μπράνσον πούλησε μετοχές της Virgin Galactic αξίας 300 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να υποστηρίξει τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο -2,18%

Αντίθετα στο +1% έκλεισε η μετοχή της Disney, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο, τόσο στην κερδοφορία και τις πωλήσεις όσο και στους συνδρομητές του Disney+.

Στο +7,45% και τα 74,02 δολάρια έκλεισε η μετοχή της eBay, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο. Παράλληλα, η εταιρεία είδε την Benchmark να θέτει ως νέα τιμή στόχο για την μετοχή τα 85 δολάρια από 79 δολάρια προηγουμένως.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Salesforce (1,28%) και Microsoft (1,05%) ενώ ακολούθησε η μετοχή της Disney. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (-1,56%), American Express (-1,45%), JPMorgan (-1,12%) και Goldman Sachs (-1,02%).