Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 – Βουτιά για Alphabet λόγω πιθανής αναγκαστικής διάσπασης της Google

Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν την Τετάρτη οι μετοχές στη Wall Street, με τον S&P 500 και τον Dow Jones να σημειώνουν νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές άφησαν στην άκρη τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 42.512 μονάδες με άνοδο 1,03% και ο S&P 500 στις 5.792,04 μονάδες με κέρδη 0,71%. Την ίδια ώρα ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεινε στις  18.291,62 μονάδες με άνοδο 0,60%.

Πρωταγωνίστριες της ημέρας ήταν ξανά οι τεχνολογικές μετοχές, με την μετοχή της Super Micro Computer να σημειώνει ράλι 7%. Ωστόσο η μετοχή της Alphabet σημείωσε απώλειες 1,59% μετά την είδηση πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει την υποχρεωτική διάσπαση της  Google, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μονοπώλιό της στη διαδικτυακή αναζήτηση.

Οι μετοχές διατηρήθηκαν σε θετικό έδαφος και μετά τα πρακτικά της FED τα οποία αποκάλυψαν πως οι αξιωματούχοι της ήταν διχασμένοι σχετικά με τη μείωση του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η «σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων» τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων κατά το μεγαλύτερο μέγεθος.

Oι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού για τον Σεπτέμβριο που αναμένονται την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα. Η σεζόν κερδών ξεκινά την Παρασκευή με τις μεγάλες τράπεζες JPMorgan Chase και Wells Fargo.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Honeywell International (3,24%), IBM (2,48%), Caterpillar (2,12%) και Nike (2,08%). Μόλις δύο μετοχές από τις 30 του δείκτη έκλεισαν με απώλειες, η Salesforce στο -1,25% και η Boeing  στο -3,41%.

Διαβάστε επίσης

Νέα υποχώρηση για τις τιμές του πετρελαίου μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Πρακτικά FED: Διχασμένοι οι αξιωματούχοι για το ύψος της μείωσης του Σεπτεμβρίου – Ποιος δεν ψήφισε για τις 50 μ.β.

Ευρωαγορές: Επιστροφή σε θετικό έδαφος μετά την υποχώρηση του πετρελαίου