Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones, τεχνολογικές πιέσεις για S&P 500 και Nasdaq

Dow Jones Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό, αλλά τους Nasdaq και S&P 5oo να υποχωρούν εν μέσω νεών πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 41.240,52 μονάδες με άνοδο 0,16%, σε νέο ιστορικό ρεκόρ, έχοντας μάλιστα μέσα στην ημέρα φτάσει έως τις 41,420,05 μονάδες (ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό). Αντίθετα, ο   S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,32% κλείνοντας στις 5.616,84 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 17.725,76 μονάδες με πτώση -0,85%.

Η αγορά παρατήρησε τη Δευτέρα το άλμα της τάξης του 3% στην αγορά του πετρελαίου, εν μέσω αναταράξεων στη Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική, το οποίο έδωσε ώθηση στις πετρελαϊκές μετοχές. Ωστόσο, καθώς η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της Nvidia για το δεύτερο τρίμηνο την Τετάρτη, οι τεχνολογικές μετοχές κινήθηκαν επιφυλακτικά. Μάλιστα η ίδια η Nvidia υποχώρησε κατά 2,25%, ενώ η Super Micro Computers υποχώρησε κατά 8,27%, στη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500.

Η αγορά αναμένει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή την έκθεση για τον δομικό δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Ιούλιο, έναν δείκτη που αποτελεί τον προτιμητέο μετρητή του πληθωρισμού για τη FED.

Πάντως, η αγορά άκουσε με ικανοποίηση την περασμένη Παρασκευή τον Τζερόμ Πάουελ από το συμπόσιο του Jackson Hole να δηλώνει πως ήρθε η ώρα να προσαρμοστεί η πολιτική της FED, δίνοντας σήμα για  μια πρώτη μείωση επιτοκίων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αν και απέφυγε – ως συνήθως – να δώσει λεπτομέρειες για το πότε και το πόσο. Οι traders θεωρούν πως το πιθανότερο θα είναι μια μείωση κατά 25 μ.β. τον Σεπτέμβριο, αν και αρκετοί θεωρούν πιθανή και μια μείωση κατά 50 μ.β.

Σε επίπεδο μετοχών, η 3M (1,54%), η Coca-Cola (1,50%), η Walt Disney (1,35%) και η American Express (1,03%) σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των τίτλων του Dow Jones, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Intel, κλείνοντας στο -2%. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία απευθύνθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Morgan Stanley προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ομάδα ακτιβιστών επενδυτών.

Μεταξύ των χαμένων ήταν και η μετοχή της Boeing, η οποία έκλεισε με πτώση -0,85%, μετά το φιάσκο με το διαστημικό όχημα Starliner και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, οδηγώντας τη NASA να στραφεί στην Space X, προκειμένου να επαναφέρει τους δύο αστροναύτες της πίσω στη Γη, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί εδώ και μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Εκτός του Dow Jones, οι μετοχές της μητρικής της Temu, PDD Holdings, βυθίστηκαν κατά 28,51% λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

H μετοχή της  Icahn Enterprises, της επενδυτική εταιρεία του Carl Icahn, υποχώρησε κατά 11,49% μετά την υποβολή αίτησης στη SEC για την πώληση μετοχών έως και 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της SolarEdge Technologies έκλεισε με πτώση 9,18% μετά την ανακοίνωση αλλαγής διευθύνοντος συμβούλου.

H μετοχή της Micron Technologies υποχώρησε 3,84% καθώς η Needham μείωσε τη τιμή στόχο για τον τίτλο από τα 150 στα 140 δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο πετρέλαιο βάζει η Μέση Ανατολή – Πάνω από τα 81 δολάρια το Brent, άλμα 3% για το WTI – Τι συμβαίνει στη Λιβύη

Ευρωαγορές: Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα – Στη Μέση Ανατολή η προσοχή των αγορών

Temu: Απογοητεύουν οι πωλήσεις του κινεζικού κολοσσού – Βουτιά 15% για τη μετοχή