Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Νέες απώλειες στις τεχνολογικές μετοχές λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Microsoft – Βουτιά 7% για την Nvidia

Χρηματιστές στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος επανήλθαν την Τρίτη στη Wall Street οι τεχνολογικές μετοχές, οδηγώντας σε νέες απώλειες τους Nasdaq και S&P 500, την ώρα που η αγορά αναμένει μια σειρά ανακοινώσεων από τις Big Tech, με πρώτη την Microsoft, αλλά και τις αυριανές δηλώσεις των αξιωματούχων της FED, καθώς ολοκληρώνεται η διήμερη συνάντηση της επιτροπής FOMC για τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Αρνητική πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Nvidia, η οποία έκλεισε στο -7,04%, παρασύροντας τον τεχνολογικό κλάδο. Μάλιστα, η μετοχή βρίσκεται κοντά στο να κλείσει τον χειρότερο μήνα της από τον Σεπτέμβριο του 2022, καθώς υποχωρεί πάνω από 15% από τις αρχές του μήνα.

Αντίθετα, με πρωταγωνίστριες την Travelers αλλά και τις τραπεζικές Goldman Sachs και JPMorgan, o Dow Jones κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, κλείνοντας στις 40.743,33 μονάδες με άνοδο 0,50%.

Στον αντίποδα ο S&P 500 έκλεισε στις 5.436,44 μονάδες με πτώση -0,50% ενώ ο Nasdaq στις 17.147,42 μονάδες, με απώλειες -1,28%.

Ήπια ανοδικά έκλεισε και ο Russell 2000, της μικρής κεφαλαιοποίησης, στις 2.248,64 μονάδες με κέρδη 0,60%.

Οι επενδυτές πάντως έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές, καθώς αυτή την εβδομάδα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου. Η Microsoft ανακοινώνει αμέσως μετά το κλείσιμο της Τρίτης, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται κυρίως στα στοιχεί σχετικά με το Azure. Άλλα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα που ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα είναι η AMD, η Meta, η Amazon και η Apple.

Μέχρι στιγμής από τις 230+ εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, περίπου το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες για κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην αγορά.

Από εκεί και πέρα, η αγορά αναμένει τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, ελπίζοντας πως ο Τζερόμ Πάουελ θα σηματοδοτήσει το χρονοδιάγραμμα και τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων που αναμένονται τους επόμενους μήνες. Οι έμποροι πλέον θεωρούν απόλυτα βέβαιο πως η πρώτη μείωση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Σε επίπεδο μετοχών, η Travelers έκλεισε στο +3,10%, η Goldman Sachs στο +2,64% και η JPMorgan στο +2,04%, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 30 τίτλων του Dow Jones. Πάνω από το 1% έκλεισαν επίσης οι McDonald’s, Chevron, American Express, Walt Disney, UnitedHealth Group, Johnson & JohnsonDow, 3M, Coca-Cola και Nike.

Στον αντίποδα, βουτιά 9,84% σημείωσε η Merck & Co.,  καθώς η ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος επισκίασε μια ισχυρή έκθεση του δεύτερου τριμήνου, ενώ η Procter & Gamble έκλεισε στο -4,87% αφού τα τριμηνιαία έσοδά της ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street λόγω της απογοητευτικής ζήτησης στην Κίνα.

Στο -2,27% έκλεισε η μετοχή της Intel.

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα εξακολουθεί να κρατά χαμηλά το πετρέλαιο – Σε χαμηλά δύο μηνών WTI και Brent

Ήπια άνοδο για τις ευρωαγορές περιμένοντας τις κεντρικές τράπεζες – Πτώση 5% για τη Diageo

Χρηματιστήριο: Γιατί υποχώρησαν ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΜΟΗ, τούρμπο ο ΟΤΕ, το ασανσέρ της ΜΟΤΟ, στα 7,15 η ΠΕΡΦΟ