• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέες απώλειες στις τεχνολογικές μετοχές λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Microsoft – Βουτιά 7% για την Nvidia

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος επανήλθαν την Τρίτη στη Wall Street οι τεχνολογικές μετοχές, οδηγώντας σε νέες απώλειες τους Nasdaq και S&P 500, την ώρα που η αγορά αναμένει μια σειρά ανακοινώσεων από τις Big Tech, με πρώτη την Microsoft, αλλά και τις αυριανές δηλώσεις των αξιωματούχων της FED, καθώς ολοκληρώνεται η διήμερη συνάντηση της επιτροπής FOMC για τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας.

    Αρνητική πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Nvidia, η οποία έκλεισε στο -7,04%, παρασύροντας τον τεχνολογικό κλάδο. Μάλιστα, η μετοχή βρίσκεται κοντά στο να κλείσει τον χειρότερο μήνα της από τον Σεπτέμβριο του 2022, καθώς υποχωρεί πάνω από 15% από τις αρχές του μήνα.

    Αντίθετα, με πρωταγωνίστριες την Travelers αλλά και τις τραπεζικές Goldman Sachs και JPMorgan, o Dow Jones κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, κλείνοντας στις 40.743,33 μονάδες με άνοδο 0,50%.

    Στον αντίποδα ο S&P 500 έκλεισε στις 5.436,44 μονάδες με πτώση -0,50% ενώ ο Nasdaq στις 17.147,42 μονάδες, με απώλειες -1,28%.

    Ήπια ανοδικά έκλεισε και ο Russell 2000, της μικρής κεφαλαιοποίησης, στις 2.248,64 μονάδες με κέρδη 0,60%.

    Οι επενδυτές πάντως έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές, καθώς αυτή την εβδομάδα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου. Η Microsoft ανακοινώνει αμέσως μετά το κλείσιμο της Τρίτης, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται κυρίως στα στοιχεί σχετικά με το Azure. Άλλα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα που ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα είναι η AMD, η Meta, η Amazon και η Apple.

    Μέχρι στιγμής από τις 230+ εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, περίπου το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες για κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην αγορά.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά αναμένει τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, ελπίζοντας πως ο Τζερόμ Πάουελ θα σηματοδοτήσει το χρονοδιάγραμμα και τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων που αναμένονται τους επόμενους μήνες. Οι έμποροι πλέον θεωρούν απόλυτα βέβαιο πως η πρώτη μείωση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

    Σε επίπεδο μετοχών, η Travelers έκλεισε στο +3,10%, η Goldman Sachs στο +2,64% και η JPMorgan στο +2,04%, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 30 τίτλων του Dow Jones. Πάνω από το 1% έκλεισαν επίσης οι McDonald’s, Chevron, American Express, Walt Disney, UnitedHealth Group, Johnson & JohnsonDow, 3M, Coca-Cola και Nike.

    Στον αντίποδα, βουτιά 9,84% σημείωσε η Merck & Co.,  καθώς η ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος επισκίασε μια ισχυρή έκθεση του δεύτερου τριμήνου, ενώ η Procter & Gamble έκλεισε στο -4,87% αφού τα τριμηνιαία έσοδά της ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street λόγω της απογοητευτικής ζήτησης στην Κίνα.

    Στο -2,27% έκλεισε η μετοχή της Intel.

    Διαβάστε επίσης

    Η Κίνα εξακολουθεί να κρατά χαμηλά το πετρέλαιο – Σε χαμηλά δύο μηνών WTI και Brent

    Ήπια άνοδο για τις ευρωαγορές περιμένοντας τις κεντρικές τράπεζες – Πτώση 5% για τη Diageo

    Χρηματιστήριο: Γιατί υποχώρησαν ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΜΟΗ, τούρμπο ο ΟΤΕ, το ασανσέρ της ΜΟΤΟ, στα 7,15 η ΠΕΡΦΟ



    ΣΧΟΛΙΑ