Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Νέες απώλειες για τους βασικούς δείκτες αναμένοντας τον πληθωρισμό Ιουλίου

Χρηματιστές στη Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν ξανά οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να αναμένει με αγωνία τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.123,36 μονάδες με απώλειες -0,54%, ο S&P 500 στις 4.467,71 μονάδες με πτώση -0,70% ενώ ο Nasdaq στις 13.722,02 μονάδες με βουτιά -1,17%.

Οι απώλειες της Τετάρτης ακολούθησαν την αρνητική συνεδρίαση της Τρίτης, μετά την υποβάθμιση αρκετών αρκετών περιφερειακών τραπεζών από την Moody’s που βάρυνε το κλίμα.

Μέχρι στιγμής ο Αύγουστος δεν έχει ξεκινήσει καλά για τους τρεις δείκτες, με τον Nasdaq  να υποχωρεί κατά  4,4% από την αρχή του μήνα, τον S&P 500 κατά 2,6% και τον Dow Jones κατά 1,2%. Μάλιστα ο  Nasdaq πλέον κινείται σε αρνητικό έδαφος για το τρίμηνο.

Οι επενδυτές αναμένουν πλέον την Πέμπτη τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο. Η αγορά παρακολουθεί τον δείκτη τους τελευταίους μήνες για πιθανές πληροφορίες σχετικά με το πώς η Federal Reserve θα προχωρήσει με τα επιτόκια. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 3,3% τον Ιούλιο σε επίπεδο έτους.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Roblox υποχώρησε κατά 22% καθώς δεν κατάφερε να πιάσει τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο, ενώ αμέσως μετά το κλείσιμο η Disney ανακοίνωσε μεικτά αποτελέσματα, απογοητεύοντας την αγορά.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη καλύτερη επίδοση σημείωσαν οι Dow (0,96%), Honeywell International (0,85%) και Caterpillar (0,58%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Salesforce (-2,70%), Intel (-2,11%) και Goldman Sachs (-1,60%).