• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με βοήθεια ξανά από την Tesla

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν την Τετάρτη ο S&P 500 και ο Nasdaq στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει με οριακές απώλειες, σε μια συνεδρίαση μικρότερης διάρκειας ενόψει και της αργία της 4ης Ιουλίου (Ημέρα Ανεξαρτησίας ΗΠΑ).

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.308 μονάδες με απώλειες -0,06%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 5.537,02 μονάδες με άνοδο 0,51% ενώ ο Nasdaq στις 18.188,30 μονάδες με κέρδη 0,88%.

    Οι επενδυτές ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Τετάρτης και έδειξαν μια χαλάρωση στην οικονομία, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν την πολύ σημαντική έκθεσης για τις θέσεις εργασίας Ιουνίου την Παρασκευή.

    Τα στοιχεία της ADP έδειξαν  μικρότερη αύξηση της μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα από ό,τι αναμενόταν για τον μήνα Ιούνιο, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν υψηλότερες από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

    Παράλληλα, η  δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών ήταν σημαντικά πιο αδύναμη από το αναμενόμενο και έδειξε συρρίκνωση.

    Οι μετοχές βρήκαν υποστήριξη από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων , καθώς η αγορά θεωρεί πως υπάρχουν πλέον περισσότερα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη FED  σε μια μείωση επιτοκίων.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Salesforce 1,86%, ενώ οι σημαντικότερες απώλειες ασκήθηκαν στις μετοχές των Nike (-1,05%), Amazon.com (-1,21%), Merck (-1,46%) και UnitedHealth Group (-1,68%).

    Από τις μετοχές του S&P 500, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Paramount Global (6,90%) και η First Solar (6,63%), ενώ για μια ακόμη ημέρα ισχυρή άνοδο σημείωσε η μετοχή της Tesla (+6,54%),  μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση παραδόσεων αυτοκινήτων.

    Ισχυρά ήταν και τα κέρδη για την Nvidia, η οποία έκλεισε στο +4,6%, βοηθώντας τον τεχνολογικό Nasdaq να  φτάσει σε νέο ρεκόρ.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Άνοδο 1,3% στις τιμές έφερε η απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    Πρακτικά FED: Χρειάζονται περισσότερες θετικές ενδείξεις για να μειωθούν τα επιτόκια

    Πούτιν και Σι θέλουν να ξεκινήσουν νέο αγωγό φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν



    ΣΧΟΛΙΑ