• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα πτώση για Dow Jones και S&P 500 αναμένοντας τα κρίσιμα στοιχεία για την αγορά ανεργίας

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Η επιφυλακτικότητα παρέμεινε πάνω από τη Wall Street για μια ακόμη συνεδρίαση, με την αγορά να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για αντίδραση στις αυριανές ανακοινώσεις του υπ. Εργασίας για τις θέσεις εργασίας και την ανεργία Αυγούστου.

    Την ίδια ώρα, τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη ενίσχυσαν τις ανησυχίες της αγοράς, ενισχύοντας την άποψη για μια μείωση επιτοκίων κατά 50 μ.β (και όχι 25 που θεωρείται πιο πιθανό) στη συνεδρίαση της FED τον Σεπτέμβριο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη στις  40.755,75 μονάδες με απώλειες  -0,54% ενώ ο S&P 500 υποχώρησε στις 5.503,41 μονάδες με νέα πτώση -0,30%, συνεχίζοντας το άσχημο ξεκίνημα για τον μήνα Σεπτέμβριο. Αντίθετα, μικρή αντίδραση για τον NasdΗ επιφυλακτικότητα παρέμεινε πάνω από τη Wall Street για μια ακόμη συνεδρίαση, με την αγορά να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για αντίδραση στις αυριανές ανακοινώσεις του υπ. Εργασίας για τις θέσεις εργασίας και την ανεργία Αυγούστου.aq, ο οποίος έκλεισε στις 17.127,66 μονάδες με άνοδο 0,25%, καθώς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την πρόσθετη πίεση που έδωσε στον τεχνολογικό κλάδο η μετοχή της Nvidia στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

    H αγορά των ΗΠΑ άκουσε την Πέμπτη τις ιδιωτικές θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 99.000 τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τον πιο αδύνατο μήνα από τον Ιανουάριο του 2021. Παράλληλα οι θέσεις εργασίας γιατ τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στις 111.000. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν για τον Αύγουστο 140.000 νέες μισθοδοσίες.

    Στον αντίποδα, πάντως, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Από τις μετοχές, η Nvidia κατάφερε να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, δίνοντας ανάσα στην αγορά, καθώς έκλεισε με κέρδη 0,94%. Πάντως, αρκετές από τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου ημιαγωγών έκλεισαν με πτώση, με την AMD να υποχωρεί στο -1,02%, στο -0,47% η Qualcomm και στο -0,84% η Broadcom.

    Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 4,9% μετά την ανακοίνωση της ότι σχεδιάζει να λανσάρει το πλήρες λογισμικό αυτόματης οδήγησης στην Ευρώπη και την Κίνα στις αρχές του επόμενου έτους.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 5 έκλεισαν με άνοδο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφουν οι Amazon.com (2,63%) και Merck (2,41%). Με ήπια άνοδο έκλεισαν επίσης οι Apple (0,69%), Travelers (0,19%) και American Express (0,04%).

    Στον αντίποδα, από τις υπόλοιπες 25 μετοχές του δείκτη που έκλεισαν με απώλειες, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Coca-Cola (-1,92%),  Amgen (-1,90%), UnitedHealth Group (-1,44%), Johnson & Johnson (-1,42%), Honeywell International (-1,25%) και Cisco (-1,15%).

    Από τις μετοχές του S&P 500, η Dollar Tree σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο, καταγράφοντας κέρδη 7,72%, μια μέρα μετά τη βουτιά της κατά 22%, έπειτα από την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών της για πωλήσεις και κέρδη. Τις μεγαλύτερες απώλειες την Πέμπτη κατέγραψε η McKesson με πτώση -9,90%.



    ΣΧΟΛΙΑ