• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Τρίτης, συνεχίζονται οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα και διάθεση για ρευστοποίηση μέρους των χθεσινών ισχυρών κερδών άνοιξαν την Τρίτοι οι βασικοί δείκτες στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, με τις τεχνολογικές μετοχές να αποτελούν για δεύτερη ημέρα τον αδύναμο κρίκο της Wall Street.

    Το χθεσινό «πάρτι» που στήθηκε μετά την ανακοίνωση της Pfizer υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αναλύσουν με περισσότερη ψυχραιμία την κατάσταση. Τα ερωτηματικά τους αφορούν το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, σε πόσες δόσεις και πώς θα διανεμηθεί, δεδομένων και των ειδικών απαιτήσεων που χρειάζεται για τη φύλαξή του.  Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις, τόσο τις τελικές ανακοινώσεις από το εμβόλιο της Pfizer, όσο και από τις υπόλοιπες προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πολιτική κατάσταση στη χώρα μετά τις εκλογές, με την τελική σύνθεση του Κογκρέσου να μην έχει ακόμα ξεκαθαρίσει και τον Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, επιμένοντας στην μεταφορά της διαδικασίας στις δικαστικές αίθουσες.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα την συνεδριάσεων στη Νέα Υόρκη, ο  Dow Jones ενισχυόταν στις 29.289,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45%, ενώ αντίθετα ο  S&P 500 υποχωρούσε στις 3.539,23 μονάδες με απώλειες -0,32% και ο  Nasdaq στις 11.562,25 με πτώση -1,29%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Boeing (7,49%) και Walgreens (5,25%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Disney (-2,33%) και Salesforce.com (-2,60%).



    ΣΧΟΛΙΑ