• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα με πρωταγωνίστριες τις τεχνολογικές μετοχές – Προς νέα ρεκόρ ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με τις τεχνολογικές μετοχές να τραβούν προς νέα επίπεδα ρεκόρ τον δείκτη Nasdaq, αλλά τον Dow Jones να κινείται σε αρνητικό έδαφος άνοιξε την Τετάρτη η Wall Street.

    Οι πιέσεις που δέχθηκαν τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας οι μετοχές των GameStop και AMC δίνουν το περιθώριο στους επενδυτές να επικεντρωθούν στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας (κάτι που δεν συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple). Στο επίκεντρο φυσικά βρίσκεται και η  απόφαση του Τζεφ Μπέζος να αποχωρήσει το επόμενο διάστημα από τη θέση του CEO της Amazon, παραμένοντας εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ.

    Αναφορικά με τα αποτελέσματα της εταιρείας, οι πωλήσεις της Amazon ξεπέρασαν για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα 100 δισ. δολάρια. Από την πλευρά της η μητρική της Google, Alphabet, ανακοίνωσε έσοδα-ρεκόρ 56,9 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο. Μάλιστα, οι διαφημιστικές δραστηριότητες της σημείωσαν άνοδο 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Στο μέτωπο της πολιτικής, οι Δημοκράτες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισαν την Τρίτη να ξεκινήσουν συζήτηση για το νέο πακέτο τόνωσης, κάνοντας το πρώτο βήμα για την προώθηση του σχεδίου 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η μάχη φυσικά συνεχίζεται, με τη υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen καλεί μια συνεδρίαση κορυφαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένης της SEC και της FED, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν την αστάθεια της αγοράς.

    Στο οικονομικό μέτωπο, η Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP, η οποία λήγει, αναμένεται να δείξει ότι η πρόσληψη από ιδιωτικούς εργοδότες των ΗΠΑ ανακάμπτει κατά 49.000 τον Ιανουάριο μετά από απότομη πτώση τον Δεκέμβριο. Μια πιο περιεκτική αναφορά για τις θέσεις εργασίας αναμένεται την Παρασκευή.

    Πάντως, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί στις 30.617,02 μονάδες με απώλειες 0,23%. Αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται στις 3.830,12 μονάδες με άνοδο 0,10%, ενώ ο Nasdaq στις 13.645,03 μονάδες με άνοδο 0,24%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο αυτή την ώρα καταγράφει η Boeing (1,65%) και η Chevron (1,64%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Amgen (-2,56%) και Caterpillar (-1,32%).



    ΣΧΟΛΙΑ