Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί γύρω από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, ειδικά εν όψει και του Σαββατοκύριακου.

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι σε συνέντευξή της στο MSNBC δήλωσε πως ελπίζει η διοίκηση Τραμπ να είναι κοντά στο να δεχτεί τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας και ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν τις εκλογές. Κάλεσε ωστόσο τον Αμερικανό πρόεδρο να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς στη Γερουσία, οι οποίοι αρνούνται να περάσει μια συμφωνία πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν δήλωσε για τις συζητήσεις του με τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων πως «έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε πολλούς τομείς, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί τομείς στους οποίους εργαζόμαστε».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να χαλάσει το θετικό κλίμα, δηλώνοντας την Παρασκευή πως δεν θέλει μια συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας να προσφέρει διάσωση στις πολιτείες των Δημοκρατικών.

Στα θετικά νέα, πάντως ήρθαν από τον τομέα των ερευνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ο οποίος ενέκρινε το φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences για τη θεραπεία των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό. Παράλληλα, η WSJ ανέφερε πως η  AstraZeneca έλαβε την άδεια να ξεκινήσει ξανά την κλινική φάση δοκιμών της στις ΗΠΑ.

Τέλος, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα, με την Intel να σημειώνει ισχυρές βουτιά έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις, τα έσοδα και τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Και η American Express δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του τριμήνου.

Έτσι ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες -0,10% στις 28.335,57 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,34% κλείνοντας στις 3.465,40 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 11.548,28 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες έκλεισε με απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς ο Dow σημείωσε πτώση 0,9%, ο S&P 500 απώλειες -0,5% και ο Nasdaq έκλεισε στο -1,1% .

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 15 με αρνητικό ενώ η μετοχή της Cisco παρέμεινε αμετάβλητη. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η  UnitedHealth  (1,53%), η Walgreens (1,41%) και η Verizon (1,12%). Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Intel  (-10,58%), η American Express (-3,65%) και η Chevron (-1,06%).

Με απώλειες 1,30% έκλεισε και η μετοχή της Tesla η οποία ανακοίνωσε πως ανακαλεί σχεδόν 50.000 Model X (κατασκευής μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 και της 16ης Αυγούστου 2017) and S ( κατασκευής μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 και της 15ης Οκτωβρίου 2018) στην Κίνα, λόγω πιθανών ελαττωμάτων στις αναρτήσεις. Τα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια.

Στα εμπορεύματα, με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσό, το οποίο σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα πτώση.  Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% την Παρασκευή στα 1.899,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, υποχώρησε κατά 0,3%.

Πτώση και για το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να ανησυχούν πως η συμφωνία για εκεχειρία στη Λιβύη μπορεί να οδηγήσει σε νέα αύξηση της παραγωγής. Το  συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 1,9% στα 39,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε απώλειες 3,1%. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του Brent υποχώρησε κατά 1,6% στα 41,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 2,7%.