• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τους δείκτες, κλείνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Τέλος στο 4ημερο ανοδικό του σερί έβαλε ο Dow Jones ολοκληρώνοντας πάντως την καλύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα από τον Απρίλιο και μάλιστα ενώ παραμένει σε εξέλιξη το εκλογικό θρίλερ της μάχης μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο Μπάιντεν εμφανίζεται πολύ κοντά στη νίκη των προεδρικών εκλογών καθώς φαίνεται ικανός να επικρατήσει τόσο στη Νεβάδα (6 εκλέκτορες), όπου το προβάδισμά του διευρύνεται σιγά σιγά, όσο και στην Αριζόνα (11 εκλέκτορες), όπου διατηρεί μια σημαντική διαφορά. Παράλληλα, έχει καταφέρει να κάνει οριακά την ανατροπή στην πολιτεία της Τζόρτζια (16 εκλέκτορες), όπου ωστόσο αναμένεται να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων λόγω της οριακής διαφοράς, όσο και στην Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες) όπου το προβάδισμά του όσο πάει και αυξάνεται. Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να οδηγήσει τη μάχη για την προεδρία στο πεδίο της Δικαιοσύνης, αρνούμενος να παραδεχθεί μια ήττα που φαντάζει πλέον πολύ πιθανή.

    Πέρα από την εκλογική μάχη, οι επενδυτές είδαν με ενδιαφέρον την Παρασκευή τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, με την ανεργία τον Οκτώβριο να υποχωρεί στο 6,9% καθώς προστέθηκαν ακόμα 638.000 νέες θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερες από αυτές που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

    Πάντως, την ίδια ώρα, οι αριθμοί της πανδημίας παραμένουν στα ύψη, ενώ στην Ευρώπη η μια κυβέρνηση μετά την άλλη προχωρούν σε λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων καθώς το δεύτερο κύμα της Covid-19 έχει κάνει πολύ πιο δυνατό την εμφάνισή του.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε την ημέρα στις 28.323,40 μονάδες με οριακή πτώση -0,24%.  Ο S&P 500 έκλεισε στις  3.509,44 μονάδες με οριακές απώλειες -0,03%, ενώ  οι μετοχές της ενέργειας και των χρηματιοικονομικών είχαν την χειρότερη απόδοση μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500, υποχωρώντας κατά 2,1% και 0,8% αντίστοιχα.  Αντίθετα, το ανοδικό του σερί διατήρησε ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 11.895,23 μονάδες με οριακά κέρδη 0,04%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο  S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν την καλύτερή τους απόδοση από τον Απρίλιο, με άνοδο 7,3% και 9%, αντίστοιχα. Ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 6,9% σε επίπεδο εβδομάδας. Παράλληλα, αυτή ήταν η καλύτερη εκλογική εβδομάδα για τον S&P 500 από τις εκλογές του 1932.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Johnson & Johnson (1,78%) ενώ ακολούθησε αυτή της Walmart (1,60%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της UnitedHealth (-1,96%). 18 μετοχές έκλεισαν ανοδικά  και 12 με απώλειες.



    ΣΧΟΛΙΑ