Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures, συνεχίζει σε ανοδικό έδαφος ο S&P 500 – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Wall Street

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν λίγο πριν το άνοιγμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα futures του Dow Jones και του S&P 500 συνεχίζουν ανοδικά μετά το θετικό κλείσιμο της Πέμπτης, με τον τραπεζικό τομέα να βρίσκεται πιθανότατα στο προσκήνιο την Παρασκευή.

Η Wall Street έκλεισε ψηλότερα την Πέμπτη, σημειώνοντας ένα ανοδικό ράλι στο τέλος, με τον S&P 500 να κλείνει στο +0,52%, σπάζοντας ένα χαμένο σερί δύο ημερών, τον Dow Jones στο +0,62% και τον Nasdaq ήπια ανοδικά στις 12.977,68 μονάδες ή στο 0,12%.

Οι μετοχές των τραπεζών είναι πιθανό να βρίσκονται στο προσκήνιο την Παρασκευή, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να συνεχίσουν τις εξαγορές και να αυξήσουν τα μερίσματα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των stress tests τον Ιούνιο.

Οι επενδυτες βλέπουν θετικά την πτώση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στο χαμηλό ενός έτους καθώς επίσης και τα στοιχεία για ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο κατά 4,3%. «Η αύξηση του ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου αντικατοπτρίζει τόσο τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη από την απότομη πτώση στις αρχές του έτους αλλά και τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων νέων περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών», σημείωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Η αγορά νιώθει ανακουφισμένη, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα τρέχει με ταχείς ρυθμούς, την ώρα που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα στοχεύοντας πλέον στους 200 εκατ. εμβολιασμούς τις πρώτες 100 μέρες που βρίσκεται στην προεδρία. Ο αρχικός στόχος των 100 εκατομμυρίων επιτεύχθηκε με 100 εκατομμύρια να απομείνουν ακόμα.

Προσυνεδριακά, η μετοχή της Bank of America κινείται ανοδικά κατά 1,73%, της JP Morgan ενισχύεται κατά 1,5%, της Morgan Stanley κερδίζει κατά 1% και της Citigroup κατά 1,15%. Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές, ανοδικά κινείται η GameStop (11,56%), μετά τα κέρδη πάνω από 50% την Πέμπτη, ενώ κέρδη άνω του 4% σημειώνει και η BowX Acquisition, μετά την είδηση ότι η WeWork υπέγραψε συμφωνία συγχώνευσης με την εταιρία SPAC, με στόχο την πολυπόθητη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Στη συγχώνευση με την BowX Acquisition η WeWork αποτιμάται 9 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 800 εκατ. δολαρίων από το fund Insight Partners. Η WeWork ειδικεύεται στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις όπου αναλαμβάνει την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση του χώρου και στη συνέχεια υπενοικιάζει μικρά γραφεία ή ακόμα και ολόκληρα κτίρια ακόμα και για μόνο ένα μήνα. Η ενδεχόμενη συμφωνία, έρχεται δύο χρόνια μετά από την πολυσυζητημένη αποτυχία να εισαχθεί της WeWork στο χρηματιστήριο.

Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 124 μονάδες ή 0,4%, του S&P 500 προσθέτουν 0,23% ενώ του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν κατά 25 μονάδες ή 0,2%.