• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με συνολικά κέρδη 2,5% έκλεισε ο Απρίλιος για τον Dow Jones, ο καλύτερος μήνας από τον Ιανουάριο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με κέρδη για τους βασικούς δείκτες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου στη Wall Street, με το ενδιαφέρον να περιστρέφεται για μια ακόμα ημέρα γύρω από τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.098,16 μονάδες με άνοδο 0,80%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.169,48 μονάδες με κέρδη 0,83%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις  12.226,58 μονάδες με άνοδο 0,69%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,86%, ο S&P 500 με κέρδη 0,87% ενώ ο Nasdaq με κέρδη 1,28%.

    Ο Απρίλιος βρήκε τον Dow Jones κερδισμένο κατά περίπου 2,5%, στην καλύτερη επίδοση του δείκτη σε επίπεδο μήνα από τον Ιανουάριο. Ο S&P 500 κατέγραψε μηνιαία άνοδο 1,5%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε τον μήνα ελαφρώς υψηλότερα.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Amazon κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street για τα έσοδα στο τρίμηνο. Ωστόσο οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την επιβράδυνση της δραστηριότητάς της στο cloud, με την μετοχή της να κλείνουν στο -3,98%.

    H μετοχή της Snap σημείωσε βουτιά κατά 17,05 καθώς η εταιρεία ανέφερε απώλεια εσόδων για το τρίμηνο ενώ και οι μετοχές του Pinterest έκλεισαν με πτώση 15,66% καθώς η εταιρεία εξέδωσε απογοητευτικό guidance για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου.

    Η μετοχή της Intel, από την άλλη, η οποία ανακοίνωσε το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της, σημείωσε άνοδο  4.02%, την μεγαλύτερη από τις μετοχές του Dow Jones, καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν πολύ χειρότερες από τα μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Από τις εταιρείες του S&P 500, αποτελέσματα έχουν αναφέρει μέχρι σήμερα λίγο πάνω από τις μισές. Από αυτές,  το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε 0,3% τον Μάρτιο , επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, πέρα από το άλμα της Intel, η Walt Disney  έκλεισε με άνοδο 2,57% ενώ η Home Depot με κέρδη 2,25% και η Caterpillar με άνοδο 2,09%.

    Μόλις 4 μετοχές του δείκτη έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος: Procter & Gamble (-0,06%), Amgen (-0,25%), Wbalmart (-0,27%) και IBM (-0,44%).

     Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισε η νέα πτώση 43,30% της First Republic Bank καθώς το CNBC ανέφερε ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την περιφερειακή τράπεζα είναι η Federal Deposit Insurance Corporation να αναλάβει την ευθύνη. Η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το 97% της αξίας της από την αρχή του έτους.



    ΣΧΟΛΙΑ