Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Με νέο ιστορικό υψηλό, το πρώτο από το 2021, έκλεισε τον Φεβρουάριο ο Nasdaq

Wall Street

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση για τον μήνα Φεβρουάριο, με την αγορά να ασχολείται με τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.996,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,12%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 5.096,27 μονάδες με κέρδη 0,52% και ο Nasdaq στις 16.091,92 μονάδες με άνοδο 0,90%, καταγράφοντας μάλιστα το πρώτο του ιστορικό υψηλό από το 2021.

Ο Φεβρουάριος ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος θετικός μήνας για τη Wall Street, με τον Nasdaq να σημειώνει συνολική άνοδο 6,12%, τον S&P (ο οποίος έκλεισε επίσης σε ιστορικό υψηλό την Πέμπτη) κέρδη 5,17% και ο Dow Jones άνοδο 2,22%. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από το 2021 που η Wall Street σημειώνει 4 διαδοχικούς ανοδικούς μήνες από το 2021.

Στα μάκρο της ημέρας, η προτιμώμενη μέτρηση για τον πληθωρισμού από τη Federal Reserve, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Ιανουάριο, ήταν σύμφωνο με τις προβλέψεις της Wall Street, επιβραδύνοντας στο 2,8% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.  Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, αυξήθηκε κατά 0,4% για τον μήνα και κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις του Dow Jones.

Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν πως το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 1% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 0,3%.

Εν τω μεταξύ, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν έκπληξη τον Ιανουάριο εν μέσω διακυμάνσεων στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, καθώς μειώθηκαν κατά 4,9% για τον μήνα, πολύ χειρότερα από την προβλεπόμενη αύξηση 2% από τους αναλυτές.

Από τα εταιρικά νέα, η αποχώρηση του CEO και τα απογοητευτικά στοιχεία της Snowflake οδήγησαν σε πτώση 18,4% τη μετοχή. Αντίθετα, άλμα 23% σημείωσε η Okta μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν την Πέμπτη οι Salesforce (3,02%), Intel (2,52%) και Amazon (2,08%), ενώ τις ισχυρότερες απώλειες σημείωσαν οι Amgen (-1,31%), Boeing (-1,58%) και Walmart (-1,69%).

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Ισχυρά ανοδικός ο Φεβρουάριος για Brent και WTI

Στενότερες οι ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας

ΗΠΑ: Αποφεύγεται προς το παρόν το shutdown, παράταση χρηματοδότησης για μια εβδομάδα ψήφισε η Βουλή