• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με μικρά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της παραμονής των Χριστουγέννων

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της παραμονής των Χριστουγέννων, η οποία ήταν περιορισμένης διάρκειας. Η συνεδρίαση ήταν τη τελευταία της εβδομάδας καθώς την Παρασκευή η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της εορτής των Χριστουγέννων.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε τόσο στην επίτευξη εμπορικής συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Βρετανία όσο και στις νέες διαμάχες Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, με την αγορά να φαίνεται, πάντως, πως δεν ανησυχεί για το βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό. Άλλωστε η ισχυρή πλειοψηφία που έχει εξασφαλίσει το νομοσχέδιο των 740 δισ. δολαρίων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία κάνει τους αναλυτές να θεωρούν πολύ πιθανή την παράκαμψη του βέτο από το Κογκρέσο.

    Έτσι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  βρέθηκε η νέα διαμάχη στο Κογκρέσο, που ακολούθησε τη δυσαρέσκεια του προέδρου Τραμπ για το πακέτο των 900 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση των αμερικανικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε ιδιαίτερα χαμηλό το άμεσο επίδομα των 600 δολαρίων προς τα αμερικανικά νοικοκυριά, ζητώντας να ανέβει στα 2.000 δολάρια. Κάτι που βρήκε πρόθυμους τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν την πρόταση. Όχι όμως και τους Ρεπουμπλικανούς, που πλειοψηφούν στην Γερουσία, οι οποίοι αποφάσισαν να μπλοκάρουν την επιθυμία του, επίσης Ρεπουμπλικανού, προέδρου.

    Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της κινεζικής Alibaba έκλεισε με απώλειες 13%, καθώς η εταιρεία του Τζακ Μα βρέθηκε στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών Αρχών της Κίνας.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 30.199,87 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,39% στις 3.704,23, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq  με κέρδη 0,26% στις 12.804,73 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχών του Dow Jones, 19 κινήθηκαν ανοδικά και 11 έκλεισαν με απώλειες. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των  Visa (1,66%),Intel (1,07%) και P&G (1,01%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες αυτές των Boeing (-1,16%), Salesforce.com (-0,73%) και Walgreens (-0,63%).



    ΣΧΟΛΙΑ