• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με κέρδη ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο – Άλμα 6,05% για τη Tesla

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε τη Δευτέρα στις 39.169,52 μονάδες με κέρδη 0,13%, ο S&P 500 στις 5.475,09 μονάδες με άνοδο 0,27% ενώ ο Nasdaq στις 17.879,30 μονάδες με κέρδη  0,83%.

    Η άνοδος ήταν μέτρια καθώς οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις από την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς treasury να σημειώνει άλμα 14 μονάδων βάσης στο 4,481%.

    Υπό πίεση βρέθηκαν και οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς ο τυφώνας Beryl έφτασε στην Καραϊβική. Η μετοχή της Carnival έκλεισε στο -5,4% ενώ της Royal Caribbean στο -1,86%.

    Η εβδομάδα που ξεκίνησε, πάντως, είναι μικρότερης διάρκειας για τη Wall Street, καθώς η αγορά θα μείνει κλειστή την Πέμπτη λόγω της αργίας για την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα συγκεντρώσουν κυρίως τα στοιχεία για την κατάσταση της αγοράς εργασίας με την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου την Παρασκευή,

    Σε επίπεδο μετοχών, η Merck & Co. σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τους τίτλους του Dow Jones, κλείνοντας στο +3,30%, ενώ ακολούθησε η μετοχή της Apple με κέρδη 2,91%.

    H μετοχή της Boeing έκλεισε με άνοδο 2,70%, καθώς η εταιρεία συμφώνησε να εξαγοράσει την Spirit AeroSystems για 37,25 δολάρια ανά μετοχή, σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία θα δώσει στην εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων περισσότερο έλεγχο στην αλυσίδα εφοδιασμού της εν μέσω συνεχιζόμενων προβλημάτων ασφάλειας.

    Η μετοχή της Goldman Sachs έκλεισε στο +2,49%, της Microsoft στο +2,19% και της Amazon.com  στο +2,04%.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η UnitedHealth Group (-2,87%), ενώ ακολούθησε η Home Depot (-2,34%). Απώλειες άνω του 1% σημείωσαν και οι Caterpillar, Honeywell International, Walt Disney,  Procter & Gamble,  3M,  McDonald’s.

    Την καλύτερη επίδοση από το σύνολο των μετοχών του S&P 500 σημείωσε η Tesla κλείνοντας στο +6,05%, οι οποία παρουσιάζει τις προσδοκίες της για τις παραδόσεις στο δεύτερο τρίμηνο με το τέλος της συνεδρίασης της Wall Street, με τους αναλυτές να παραμένουν μείωση τους. Παράλληλα η εταιρεία ετοιμάζεται για να παρουσιάσει το νέο της Robotaxi.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο μηνών Brent και WTI με άνοδο 2%

    Ευρωαγορές: Με κέρδη 1% αντέδρασε στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών ο CAC 40

    ΔΕΗ: Στα 13,557 λεπτά του ευρώ η κιλοβατώρα στα πράσινα τιμολόγια Ιουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ