Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με ήπια άνοδο το άνοιγμα της Τετάρτης – Επιφυλακτική η αγορά για τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό

χρηματιστές στη wall street

Με μικρή άνοδο σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης κινούνται στο άνοιγμα της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Η αγορά παραμένει επιφυλακτική, καθώς αναμένει την Παρασκευή τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη δαπανών ατομικής κατανάλωσης. Η ανησυχία πάνω από τη Wall Street για την ταχύτητα ανόδου του πληθωρισμού και τις αλλαγές που θα μπορούσε να επιφέρει στην πολιτική της FED παραμένει, παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας για διατήρηση της ευνοϊκής για τις μετοχές πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων.

Από εκεί και πέρα η αγορά αναμένει να δει τη νέα αντιπρόταση των Ρεπουμπλικανών για τις επενδύσεις σε έργα υποδομής. Οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να παρουσιάσουν ένα νέο σχέδιο ύψους 1 τρισ. δολαρίων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Η κυβέρνηση έχει προτείνει από την πλευρά της ένα σχέδιο 1,7 τρισ. δολαρίων, μειωμένο σε σχέση με την αρχική πρόταση η οποία έφτανε τα 2,3 τρισ. δολάρια.

Τέλος, στα επιχειρηματικά νέα η Amazon ανακοίνωσε πως  θα προχωρήσει στην εξαγορά της MGM Studios  έναντι 8,45 δισ. δολαρίων.  Η μετοχή της εταιρείας κινείται στο +0,34%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία αθλητικών ειδών Dicks Sporting Goods ανακοίνωσε τα κέρδη α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 361,8 εκατ. δολάρια έναντι των ζημιών 143,4 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 2,919 δισ. δολαρίων από τα 1,333 δισ. δολάρια στο προηγούμενο έτος, ενώ ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων για πωλήσεις ύψους 2,230 δισ. δολαρίων.  Επιπλέον, η μετοχή της Nordstrom ανακοίνωσεμεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία ενώ η  Urban Outfitters ανακοίνωσε αλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κινείται στις  34.369,17  μονάδες, με άνοδο 0,17%, ο S&P 500 στις  4.193,95 μονάδες με άνοδο 0.14% ενώ ο Nasdaq στις 13.714,02 μονάδες, με άνοδο 0,42%