• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μάζεψε τις απώλειες μετά τα πρακτικά της FED

    χρηματιστές στη wall street


    Σε αρνητικό έδαφος, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED.

    Οι αξιωματούχοι κατά την τελευταία συνεδρίαση της FED εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, αλλά με επιφυλακτικότητα, για την ανάκαμψη στις ΗΠΑ. Ορισμένοι από αυτούς φάνηκαν μάλιστα ανοιχτοί για μια μελλοντική συζήτηση για την μείωση του προγράμματος μηνιαίας αγοράς ομολόγων το οποίο τέθηκε σε ισχύ την περίοδο της πανδημίας. Ωστόσο αρκετοί σημείωσαν πως αναμένεται να χρειαστεί χρόνος μέχρι η οικονομία να έχει σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο στους στόχους για την απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών.

    Η FED επιμένει πως το φαινόμενο της αύξησης του πληθωρισμού είναι προσωρινό και έχει να κάνει με την χρονική περίοδο, αμέσως μετά την έξοδο από την κρίση της πανδημίας, όταν και είχε μειωθεί ραγδαία η ζήτηση κατά τη διάρκειας του περασμένου έτους.

    Από εκεί και πέρα οι επενδυτές είδαν τα κρυπτονομίσματα να περιορίζουν μέρος των βαριών απωλειών που σημείωναν νωρίτερα, μετά την προειδοποίηση τραπεζικών ιδρυμάτων στην Κίνα πως το bitcoin δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πληρωμές.

    Ταυτόχρονα, αρνητική επίπτωση είχε και η πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά 3%, καθώς οι συζητήσεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σημειώνουν πρόοδο, την ώρα που τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου.

    Σε αυτό το κλίμα, o Dow Jones υποχώρησε τελικά στις 33.896,04 μονάδες με απώλειες 0,48%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.115,68 μονάδες με πτώση 0,29% ενώ ο Nasdaq στις 13.299,74 μονάδες, με απώλειες 0,03%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 5 έκλεισαν με άνοδο (Salesforce 3,27%, Intel 0,95%, Microsoft 0,25%, Procter & Gamble 0,21% και Walmart 0,01%). Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (-2,81%), Nike (-1,92%) και Goldman Sachs (-1,70%).



    ΣΧΟΛΙΑ