• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μάζεψε τις απώλειες από το τραπεζικό «χαστούκι» της Moody’s

    Moody's

    moodys


    Με απώλειες, αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση μετά την υποβάθμιση μιας σειράς περιφερειακών τραπεζών από τη Moody’s.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.314,49 μονάδες με απώλειες -0,45%, ο S&P 500  στις 4.499,38 μονάδες με πτώση -0,42% ενώ ο Nasdaq στις 13.884,32 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,79%. Αυτή ήταν η πέμπτη αρνητική συνεδρίαση στις τελευταίες έξι τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον Nasdaq.

    Ισχυρές ήταν οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας 10  περιφερειακών τραπεζών από την Moody’s, μεταξύ των οποίων και των M&T Bank και Pinnacle Financial, επικαλούμενη τον κίνδυνο φυγής καταθέσεων, μιας πιθανής ύφεση και των δυσκολιών στα χαρτοφυλάκια εμπορικών ακινήτων. Παράλληλα, η Moody’s έθεσε την Bank of NY Mellon και την State Street σε τροχιά για πιθανή υποβάθμιση.

    Οι πιέσεις διευρύνθηκαν τόσο στις μετοχές των περιφερειακών όσο και των συστημικών τραπεζών. Η  μετοχή της Goldman Sachs έκλεισε με πτώση κατά 2,05%, της JPMorgan Chase κατά 0,56%, της Bank of America κατά 1,90%, της Morgan Stanley κατά 0,68% και της Wells Fargo κατά 1,29%, με όλες να μαζεύουν τις απώλειες τους κατά το δεύτερο μισό της συνεδρίασης. To SPDR S&P Bank ETF (ΚΒΕ) υποχώρησε κατά 1,3%.

    Μεγάλη κερδισμένη της ημέρας, αντίθετα, ήταν η φαρμακευτική Eli Lilly, η οποία είδε τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 14,87%, έπειτα από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, χάρη στις πωλήσεις του φαρμάκου κατά του καρκίνου Verzenio, αλλά και το ισχυρότερο guidance που ανακοίνωσε για το σύνολο του έτους.

    Αντίθετα, η  UPS έκλεισε με απώλειες 0,88% καθώς ο κολοσσός των παραδόσεων ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία μείωσε επίσης τις προοπτικές εσόδων για ολόκληρο το έτος .

    Μέχρι σήμερα, το 89% των μετοχών του S&P 500 να αναφέρουν τριμηνιαία αποτελέσματα, με περίπου τα τέσσερα πέμπτα από αυτές να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε για μια ακόμα ημέρα η Amgen (3,11%), ενώ στο +1,05% έκλεισε η Walt Disney. Στον αντίποδα, πέρα από τη πτώση της Goldman Sachs, στο -2,07% έκλεισε η Salesforce, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 1% σημείωσαν οι Travelers, Microsoft, Walgreens Boots Alliance, 3M και Honeywell International.

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για χρυσό – Ανάκαμψη για το πετρέλαιο παρά τα άσχημα νέα από την Κίνα

    Απώλειες στις ευρωαγορές έφερε ο φόρος Μελόνι – Στο -0,23% ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Γιατί δεν παρέσυρε τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές ο φόρος Μελόνι



    ΣΧΟΛΙΑ