• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη 1,60% για τον Dow Jones αναμένοντας τις προεδρικές εκλογές

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι βασικοί δείκτες των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αυριανές εκλογές στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα σε μερικές κρίσιμες πολιτείες, ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει αμφίρροπο και κάθε πρόβλεψη μπορεί να είναι εσφαλμένη. Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον των επενδυτών της Wall Street στρέφεται και στη μάχη για τα άλλα δύο σώματα, καθώς αύριο είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για 35 από τους 100 γερουσιαστές καθώς και για το σύνολο των βουλευτών της Βουλής των Αντπιπροσώπων. Οι αναλυτές εκτιμούν πως σε περίπτωση αλλαγής της ισορροπίας στη Γερουσία, σε περίπτωση και στα δύο σώματα επικρατήσει το ίδιο κόμμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο εύκολη διαπραγμάτευση για το πολυαναμενόμενο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

    Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν πως καθώς η αγορά έρχεται από την χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο αλλά και από έναν γενικότερα αρνητικό Οκτώβριο, ο αντίκτυπος ενός προβληματικού εκλογικός αποτελέσματος θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα, καθώς ήδη έχει προηγηθεί ένα γενικευμένο sell off τις προηγούμενες ημέρες.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 26.925,05 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,60%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις  3.310,24 μονάδες με άνοδο 1,23% ενώ ο  Nasdaq στις 10.957,61 μονάδες με άνοδο 0,42%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 έκλεισα με πτώση (Microsoft -0,07%, Apple -0,08%, McDonald’s -0,21% και Walt Disney-0,92), ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Cisco. Από τις υπόλοιπες 25 μετοχές, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Honeywell (5,25%) ενώ ακολούθησαν οι μετοχές των Walgreens (5,14%) και Dow Inc.(5,12%).



    ΣΧΟΛΙΑ