Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ισχυρή άνοδος στο άνοιγμα των χρηματιστηρίων

Χρηματιστές στη Wall Street

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street μία ώρα περίπου από το άνοιγμα των αγορών.

Αν και η επικαιρότητα για το Μεσανατολικό βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, η εβδομάδα ανοίγει με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να βρίσκονται σε θετικό έδαφος, όπως προμήνυαν και τα futures.

Την περασμένη Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν με θετικά πρόσημα λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών αποτελεσμάτων τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών, παρά το γεγονός της υποχώρησης του καταναλωτικού κλίματος.

Την τρέχουσα εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2023 από τη Bank of America, τη Morgan Stanley και την Goldman Sachs, γεγονός που έδωσε ώθηση στο άνοιγμα των αγορών.

Επιπλέον, αναμένουμε αποτελέσματα και από τις United Airlines και Las Vegas Sands, αλλά και τους τεχνολογικούς κολοσσούς Tesla και Netflix. Την ίδια ώρα, σε επίπεδο μετοχών η μετοχή της Manchester United σημειώνει ελεύθερη πτώση, καταγράφοντας απώλειες μεγαλύτερες του 10%, μετά την είδηση ότι επικρατέστερος αγοραστής είναι ο Βρετανός Τζιμ Ρατκλιφ και ότι ο αντίπαλός του Σεΐχης από το Κατάρ απέσυρε την προσφορά του.

Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

Με ισχυρή άνοδο κινούνται μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.044,05 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,11%.

Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Intel Corp. (2,18%), Travelers Cos. Inc. (2,16%) και Nike Inc. (2,14%), ενώ με τις μεγαλύτες απώλειες κινούνται οι Apple Inc. (-0.19%), Boeing Co. (-0,34%) και Walgreens Boots Alliance Inc. (-1,59%).

Ο S&P 500 κινείται στις 4.379,25 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,19%.

Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος της Ενέργειας (+2,25%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο κλάδος των Υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (-1,47%).

Σε επίπεδο μετοχών, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Charles Schwab Corp. (6,13%), Pfizer Inc. (5,54%) και Old Dominion Freight Line Inc. (4,53%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Moderna Inc. (-5,76%), Henry Schein Inc. (-2,02%) και EQT Corp. (-1,71%).

Όσον αφορά τον τεχνολογικό Nasdaq κινείται στις 13.569,39 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,21%.

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 92,7%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 7,3% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

Παράλληλα, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, το Fed Watch αναφέρει ότι κατά 66,7% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 31,3% από 5,50-5,75%, ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 2% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed κατέστη σαφές πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη διάρκεια της αυστηρής νομισματικής της πολιτικής. Άλλωστε όπως είναι ευρέως γνωστό, όσο ο πληθωρισμός ξεπερνά την τιμή – στόχο του 2%, η μάχη της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί.

 

Διαβάστε επίσης:
Πανεπιστήμια: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μετεγγραφών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Ίδρυμα Ευγενίδου: Δέκα βιβλία για τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Χαμάς: Δεν έχει επανέλθει το νερό στη Γάζα – Διαψεύδει το Ισραήλ