Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ισχυρή ανάκαμψη για S&P 500 και Nasdaq με όχημα τις τεχνολογικές μετοχές

χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Με τη μετοχή της Nvidia να δίνει ξανά το σήμα για άνοδο στις τεχνολογικές μετοχές, η Wall Street κατάφερε να επανέλθει σε θετικό έδαφος την Τρίτη, μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις της προηγούμενης ημέρας.

Θετική επίδραση στην αγορά των μετοχών είχε και η έντονη πτώση κατά 4,6% των τιμών του πετρελαίου, μετά τη δήλωση της Χεζμπολάχ πως στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση του Λιβάνου για μια κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ, το οποίο πάντως προειδοποιεί για νέες επιθέσεις κατά στόχων της οργάνωσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 42.080,37 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,30%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 5.751,13 μονάδες με άνοδο 0,97% ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,45% στις 18.182,92 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε την Τρίτη με άνοδο 4,05% ενώ αυτή της Broadcom  ακολούθησε με κέρδη 3,23%. Οι Meta Platforms, η Tesla και η Microsoft σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 1% η καθεμία, ενώ η Palo Alto Networks σημείωσε ράλι 5,09%. Αντίθετα, με απώλειες 5,01% έκλεισε η μετοχή της Super Micro Computers.

Η αγορά σημείωσε μια ελαφρά άνοδο την περασμένη εβδομάδα, χάρη κυρίως στο άλμα της Παρασκευής, μετά από την έκθεση για τις θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός έσβησε τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές υποστήριξαν ότι η Federal Reserve μπορεί να μην είναι τόσο επιθετική με μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων δεδομένης της ισχύος της αγοράς εργασίας.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Intel (4,20%), Salesforce (2,46%), Travelers (1,93%),  Apple (1,84%), Honeywell International (1,80%), Home Depot (1,50%), Microsoft (1,26%) και  Amazon.com (1,06%).

Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Chevron (-1,57%), American Express (-1,71%), Dow (-2,58%) και Caterpillar (-2,58%).

Διαβάστε επίσης

Κ. Χατζηδάκης: Εξαιρετική είδηση για την Ελλάδα η αναβάθμιση της κατάταξης του Χρηματιστηρίου

FTSE Russell: Προς αναβάθμιση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τζ. Πάιατ: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας