Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ισχυρά κέρδη στο κλείσιμο, στο +2,3% ο Nasdaq , στο+1,5% o S&P- Επανήλθε η GameStop με άνοδο 14%

Χρηματιστές στη Wall Street

Ράλι πραγματοποιούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στα σχόλια των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη όπου σημείωσαν ότι ο μοναδικός στόχος είναι η μείωση του πληθωρισμού ακόμα και αν αυτό είχε επίπτωση στην ανάπτυξη.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια σταθεροποιήθηκαν τον Ιούλιο μετά από ένα βίαιο sell off το πρώτο εξάμηνο με φόντο την άνοδο του πληθωρισμού, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 έχει αυξηθεί 3% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, αφού κατέγραψε την πιο απότομη ποσοστιαία πτώση του πρώτου εξαμήνου από το 1970.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη, οι κεντρικοί τραπεζίτες τόνισαν ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75% (η μεγαλύτερη τα τελευταία 28 χρόνια) ήταν απαραίτητη για τον έλεγχο της αύξησης του κόστους ζωής, το οποίο έχει ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδά του από το 1981.

Τα μέλη της Τράπεζας είπαν ακόμα ότι η επόμενη συνάντηση του Ιουλίου πιθανότατα θα έχει ακόμα άλλη μία κίνηση 50 ή 75 μονάδων βάσης (+0,5% ή +0,75% αντίστοιχα). «Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το οικονομικό outlook δικαιολογεί τη μετάβαση σε μια περιοριστική στάση πολιτικής και αναγνώρισαν την πιθανότητα ότι μία ακόμη πιο περιοριστική στάση θα μπορούσε να είναι κατάλληλη εάν οι αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις επιμείνουν», αναφέρει το έγγραφο.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα, ενώ το εμπορικό έλλειμμα για τον Μάιο μειώθηκε από τον προηγούμενο μήνα στα 85,5 δισ. δολάρια.

Ένας διευρυμένος δείκτης πληθωριστικών προσδοκιών, τον οποίο ο Τζερόμ Πάουελ είχε υποδείξει ως μια βασική αιτία για την θηριώδη αύξηση επιτοκίων κατά 0,75% του Ιουνίου, αναμένεται να σημειώσει νέο άλμα, ίσως και σε ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Η μετοχή της GameStop, η άλλοτε αγαπημένης των χρηστών του Reddit, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του 14%, καθώς η εταιρεία περιέγραψε λεπτομερώς τη διάσπαση των μετοχών της, στοχεύοντας σε μια συναλλαγή 4 προς 1 αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Οι μετοχές τεχνολογίας συνεχίζουν το ράλι ανόδου, με την Apple να έκλεισε με κέρδη πάνω από 2,31%, η NVIDIA στο +4,71%, η AMD προσθέτει πάνω από 5%.

Μεγάλη άνοδο σημειώνει και η Tesla με την μετοχή της να αυξάνεται πάνω από 5%. Σε θετικό έδαφος γύρισαν και μετοχές των Meta και Amazon, παρά το αρνητικό τους πρόσημο στην αρχή της ημέρας.

Η Meta προσθέτει 1,4% και η Amazon 1,74%.

Με το πετρέλαιο να γυρίζει πάνω από τα 100 δολάρια σήμερα, και οι ενεργειακές μετοχές επέστρεψαν στα κέρδη.

Η Exxon Mobil πρόσθεσε 3,3% ενώ η μετοχή της  Chevron σημείωσε κέρδη πάνω από 2%.

Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones πρόσθεσε 359 μονάδες με άνοδο 1,12% στις 31.304,97, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,50% στις 3.903 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,3% στις 11.626 μονάδες.