Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ισχυρά ανοδικά οι βασικοί δείκτες μια μέρα πριν τις εκλογές

χρηματιστές στη wall street

Με το ενδιαφέρον όλων στη Wall Street να στρέφεται στις αυριανές προεδρικές εκλογές, οι βασικοί δείκτες των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης άνοιξαν με ισχυρά κέρδη, αφήνοντας στην άκρη την ανησυχία για την εκτόξευση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Αφήνοντας πίσω την χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο, οι βασικοί δείκτες στο άνοιγμα της Δευτέρας και πρώτη του Νοεμβρίου επιχειρούν να μαζέψουν ένα σημαντικό μέρος των κερδών, με τον Dow Jones, λίγο μετά το πρώτο μισάωρο, να κινείται στις 26.962 μονάδες με κέρδη 1,74%, τον  S&P 500 στις 3.319,93 μονάδες με άνοδο 1,53% και τον  Nasdaq να κινείται στις  11.0.30,72 μονάδες με άνοδο 1,09%.

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον Τζο Μπάιντεν να διατηρεί το προβάδισμα σε κρίσιμες πολιτείες, ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει ακόμα αμφίρροπο. Πέρα όμως από τον νικητή των αυριανών εκλογών, η αγορά έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της και στη Γερουσία, η σύνθεση της οποίας ενδέχεται να αλλάξει δίνοντας την ευκαιρία για μια πιο εύκολη διαπραγμάτευση με το δεύτερο σώμα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ως προς το ζήτημα του πολυαναμενόμενου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτές εκτιμούν, πάντως, πως το ισχυρό sell off της προηγούμενης εβδομάδας μείωσε το ρίσκο των αυριανών εκλογών για τις επιπτώσςις του αποτελέσματος των εκλογών στην αγορά, καθώς πραγματοποιήθηκε μια ισχυρή διόρθωση τις τελευταίες ημέρες. Είναι ενδεικτικό πως οι αγορές, τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ευρώπη, σημειώνουν κέρδη τη Δευτέρα, παρά το γεγονός πως πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, προχώρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε νέα lockdown.

Πέραν των εκλογών, τις επόμενες ημέρες οι επενδυτές αναμένουν στα μέσα της εβδομάδας την συνεδρίαση της FED, αλλά και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.