Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ήπια κέρδη στη Wall Street μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας και τα πρακτικά της FED

Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Με ήπια κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές βρέθηκαν ανάμεσα στην απογοήτευση που προκάλεσε η αναθεώρηση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ αλλά και την αισιοδοξία από τα όσα αναφέρονταν στα πρακτικά της FED.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε την ημέρα στις 40.890,49 μονάδες με άνοδο 0,14%, ο S&P 500  στις 5.620,85 μονάδες με κέρδη 0,42% ενώ ο Nasdaq στις 17.918,99 με άνοδο 0,57%.

Η αγορά ξεκίνησε μουδιασμένα, καθώς τα νέα στοιχεία για την αύξηση των μισθοδοσιών εκτός του γεωργικού τομέα αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω κατά 818.000 θέσεις, έως τον Μάρτιο του 2024 σε δωδεκάμηνη βάση.  Η πραγματική αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν σχεδόν 30% μικρότερη από τα αρχικά αναφερθέντα 2,9 εκατομμύρια από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη, τα πρακτικά της FED επιβεβαίωσαν την εκτίμηση της αγοράς πως η Ομοσπονδιακή τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, αρκετοί από τους αξιωματούχους εμφανίστηκαν θετικοί ως προς το ενδεχόμενο μιας πρώτης μείωσης ήδη από τη συνεδρίαση του Ιουλίου, η οποία ωστόσο κατέληξε με την απόφαση για διατήρησή τους στα τρέχοντα επίπεδα για έναν ακόμη μήνα.

Οι επενδυτές αναμένουν πλέον τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Παόυελ, και την ομιλία του στο Jackson Hole την Παρασκευή, αναζητώντας νέες ενδείξεις για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα του επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του 2024. Μέχρι τότε, πάντως, το ενδιαφέρον θα στραφεί στα αυριανά εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις έναρξης καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Κατά τα λοιπά, η αγορά είδε μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών του λιανικού εμπορίου, με τη Target να ξεπερνά τις προσδοκίες της Wall Street, σημειώνοντας αύξηση 3% στις πωλήσεις στο τρίμηνο, αν και διατήρησε επιφυλακτικές τις προοπτικές της. Την ίδια ώρα, η Macy’s μείωσε τις προοπτικές για το έτος.

Ποιες μετοχές ξεχώρισαν 

Τα θετικά αποτελέσματα της Target έφεραν ένα άλμα 11,20% για τη μετοχή της αλυσίδας του λιανικού εμπορίου, η οποία έκλεισε στα 159,25 δολάρια, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η μετοχή της Keysight Technologies με άλμα 13,88%, καθώς η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων στο δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500 σημείωσε η Franklin Resources, με βουτιά -12,56%, καθώς η εταιρεία συμμετοχών ανακοίνωσε πως το στέλεχός της Ken Leech, συνδιευθυντής επενδύσεων της μονάδας Western Asset Management, έλαβε άδεια για να επικεντρωθεί σε μια έρευνα της SEC εναντίον του σχετικά με πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Βαριές απώλειες 12,91% κατέγραψε μετά τα άσχημα εταιρικά αποτελέσματα η Macy’s, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα της εδώ κι έναν χρόνο. Βαριές απώλειες 4,15% κατέγραψε και η μετοχή της κινεζικής JD.com στη Wall Street, μετά την είδηση πως η Walmart πούλησε το μερίδιο της σε αυτή έναντι 3,6 δισ. δολαρίων.

Άλμα 6,11% σημείωσε η μετοχή της TJX, αφού αύξησε την καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος και σημείωσε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρών πωλήσεων.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Intel (2%), McDonald’s (1,43%), 3M (1,2%) και Walt Disney (1,09%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της American Express, κλείνοντας στο -2,68%.

Διαβάστε επίσης

Πρακτικά FED: Σήμα για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο – Αρκετοί αξιωματούχοι πρότειναν μείωση από τον Ιούλιο!

Ευρωαγορές: Ανάκαμψη με ώθηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες – Άλμα 6,28% για τη Watches of Switzerland

Πετρέλαιο: Νέες απώλειες για τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο