Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ήπια κέρδη για τους βασικούς δείκτες, περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι απώλειες του sell-off της Δευτέρας

Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η οποία πάντως στο πρώτο μισό της χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα, ακολουθώντας και την πορεία της μετοχής της Nvidia. Ωστόσο ο περιορισμός των απωλειών της μετoxής της κατασκευάστριας chip (-0,21%) έφερε ηρεμία στις τεχνολογικές μετοχές στο δεύτερο μισό, επιτρέποντας στον S&P 500 και τον Nasdaq να κινηθούν ανοδικά.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.497,54 μονάδες με άνοδο 0,13%, ο S&P 500 στις 5.344,16 μονάδες με κέρδη 0,47% και ο Nasdaq στις 16.745,30 μονάδες με άνοδο  0,51%.

Και οι τρεις δείκτες πάντως έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος σε επίπεδο εβδομάδας, περιορίζοντας ωστόσο στο ελάχιστο τις απώλειες από το sell-off της Δευτέρας καθώς τα νέα στοιχεία από τις υπηρεσίες και τα αιτήματα καταβολής επιδόματος ανεργίας άμβλυναν τις ανησυχίες της αγοράς για το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας. Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 0,6%, ο S&P 500 με οριακή πτώση 0,04% και ο Nasdaq με απώλειες 0,18%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, την καλύτερη επίδοση σημείωσε την Παρασκευή η American Express με άνοδο 1,85%, ενώ ακολούθησε η Apple στο +1,37% και η Salesforce  στο +1,37%. Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση σημείωσε ξανά η Intel με πτώση 3,81%, καθώς συνεχίζονται οι πωλήσεις μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ ακολούθησαν οι  UnitedHealth Group στο -1,32% και η McDonald’s στο -1,21%.

Από τις μετοχές του S&P 500, άλμα 10,86% σημείωσε η Akamai Technologies, στην καλύτερη μέρα της εδώ και πάνω από 10 χρόνια, μετά την έκθεση κερδών της εταιρείας cloud η οποία ήταν καλύτερη του αναμενόμενου. Ισχυρή ήταν και η άνοδος της μετοχής της Expedia στο +10,21%, η οποία σημείωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, αν και μείωσε ελαφρώς τις προοπτικές για το τρίτο, ενώ στο +5,49% έκλεισε η  Eli Lilly, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία μετά την ισχυρή καθοδήγηση για τις πωλήσεις της των νέων της χαπιών, μεταξύ των οποίων και το χάπι αδυνατίσματος που παράγει.

Η σεζόν εταιρικών κερδών φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, καθώς ήδη πάνω από το 91% των εισηγμένων του S&P 500 έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις, με το 78% αυτών να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street.  Ωστόσο, και την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις, καθώς παραδοσιακά οι μετοχές του λιανεμπορίου ανακοινώνουν αποτελέσματα στα μέσα του μήνα,  μαζί με τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Μεταξύ των εταιρειών που δημοσιεύουν αποτελέσματα τριμήνου την ερχόμενη εβδομάδα είναι οι Home Depot και Walmart.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: WTI και Brent έσπασαν το σερί των τεσσάρων αρνητικών εβδομάδων

Ευρωαγορές: Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα ο Stoxx 600 – DAX και CAC 40 έσβησαν τις απώλειες του sell-off

J.P. Morgan για OTE: Ελκυστική αποτίμηση και αύξηση στην τιμή στόχο στα €18,40