• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη αναμένοντας την Nvidia, οριακά σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπια κέρδη, μετά από μια νευρική ημέρα, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό, αλλά άπαντες να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις αυριανές ανακοινώσεις της Nvidia.

    H κατασκευάστρια τσιπ, η μετοχή της οποίας έχει γίνει η «σημαντικότερη στον κόσμο» αυτή την στιγμή, ενδέχεται να οδηγήσει την αγορά σε ένα νέο ράλι ή σε μια καταστροφή, ανάλογα με το αν θα καταφέρει να ξεπεράσει με τις ανακοινώσεις της για το δεύτερο τρίμηνο αλλά και τις προβλέψεις της για το τρέχον, τις υψηλές εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η Nvidia βρίσκεται στο επίκεντρο του ράλι που προκλήθηκε από την ανάπτυξη της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης το 2023, καθώς οι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών της θεωρούνται οι πιο κατάλληλοι για τις ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές. Έτσι, πλέον, κάθε αλλαγή κατεύθυνσης στη μετοχή προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση σε ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας, που με τη σειρά του επηρεάζει τον S&P 500 και τον Nasdaq. Κάτι που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

    Σε αυτό το κλίμα αναμονής, ο Dow Jones έκλεισε την Τρίτη στις 41.250,50 μονάδες με οριακή άνοδο 0,02%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 5.625,80 μονάδες με άνοδο 0,16% ενώ ο Nasdaq στις 17.754,82 μονάδες με απώλειες 0,16%.

    Πώς έκλεισαν οι μετοχές

    Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο 1,46%. Αντίθετα, με απώλειες 2,64% έκλεισε η μετοχή της Super Micro Computer, η οποία επηρεάζεται αλλά και επηρεάζει τη μετοχή της Nvidia, και κατά συνέπεια και την αγορά των τεχνολογικών μετοχών.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, ξεχώρισαν οι Nike και Honeywell International  με κέρδη 1,20% και 1,11% αντίστοιχα, ενώ άλλες 13 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με ήπια άνοδο. Αντίθετα, από τις υπόλοιπες 15 μετοχές του δείκτη που έκλεισαν με απώλειες, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Amazon.com (-1.36%) και Chevron (-1,04%). Η τελευταία, όπως και άλλες μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, επηρεάστηκε από την αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, μετά την έκθεση της Goldman Sachs η οποία μείωσε τις προσδοκίες της για το Brent το 2025 κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, επικαλούμενη μείωση της ζήτησης από την Κίνα.

    Εκτός του Dow Jones, μεγάλη χαμένη της ημέρας ήταν η πρώην μετοχή του δείκτη, Walgreens Boots Alliance, η οποία έκλεισε στο -8,82%, μετά την είδηση πως η φαρμακευτική Eli Lilly  μείωσε τις τιμές των σκευασμάτων χαμηλής δόσης του φαρμάκου της για την απώλεια βάρους Zepbound.

    Ισχυρή πίεση γνώρισε και η μετοχή της Paramount Global, κλείνοντας στο -7,15%, καθώς το «σήριαλ» της εξαγορές της φτάνει σταδιακά προς το τέλος, με την αποχώρηση της Seagram του Edgar Bronfman Jr. να γίνεται και επίσημη. Η εταιρεία αναμένεται πως θα περάσει στη Skydance Media του παραγωγού David Ellison.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Διόρθωση με απώλειες άνω του 2% για WTI και Brent

    Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη με ώθηση από τις αεροπορικές εταιρείες

    Delta Air Lines: Νέο δυστύχημα με αεροσκάφος της Boeing – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας



    ΣΧΟΛΙΑ