• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η JPMorgan βαρίδι για τον Dow Jones – Νέο ρεκόρ για Nasdaq με βοήθεια από Nvidia

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τη μετοχή της JPMorgan να αποδεικνύεται βαρίδι για τον Dow Jones, βάζοντας τέλος στο ανοδικό του σερί.

    Ειδικότερα ο  Dow Jones έκλεισε στις 39.806,77 μονάδες με απώλειες -0,49%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 5.308,13 με οριακή άνοδο 0,09%. Ο Nasdaq έκλεισε στις 16.794,87 μονάδες με κέρδη 0,65%, σε νέο ρεκόρ.

    Η μετοχή της JPMorgan ήταν αυτή που σημείωσε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 30 τίτλων του Dow Jones, κλείνοντας στο -4,46%, καθώς κατά τη διάρκεια της ημερίδας για τους επενδυτές, η διοίκηση της τράπεζας ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να επαναγοράσει μετοχές στις τρέχουσες τιμές τις οποίες θεωρεί ιδιαίτερα υψηλές, αλλά θα επιδιώξει να προχωρήσει πιο επιθετικά όταν η τιμή της μετοχής πέσει. Οι τιμές της μετοχής είχαν σημειώσει νέο υψηλό  ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνολικά τρέχουν με άνοδο 16% τον τελευταίο έναν χρόνο. Παράλληλα, ο Jamie Dimon δήλωσε πως βρίσκεται πλέον πιο κοντά η απόσυρσή του από την ηγεσία της τράπεζας.

    Αντίθετα, στην κορυφή του Dow Jones βρέθηκε η μετοχή της Caterpillar, με άνοδο 1,82%, με την εταιρεία να ανακοινώνει νωρίτερα μια επένδυση 90 εκατομμυρίων δολαρίων για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων της στο Τέξας για την παραγωγή του ολοκαίνουργιου βιομηχανικού κινητήρα Cat C13D.

    Ακολούθησε η μετοχή της  Microsoft, με άνοδο 1,22%, με την εταιρεία να ανακοινώνει τους νέους υπολογιστές  Surface, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το πρότυπο Copilot+ για την εκτέλεση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτοί οι υπολογιστές θα χρησιμοποιούν τσιπ της Qualcomm (+2%) που βασίζονται στην τεχνολογία της Arm (+0,1%) για να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμοι υπολογιστές με τσιπ AMD (+1,13%) και Intel (+0,85%).

    Η τεχνητή νοημοσύνη θα βρεθεί ξανά στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Nvidia που θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης.

    Οι μετοχές της Nvidia έκλεισαν με κέρδη 2,49% τη Δευτέρα, με τους αναλυτές να αναμένουν νέα άνοδο στις επιδόσεις της εταιρείας. Μάλιστα, αρκετοί αύξησαν επίσης τον στόχο τιμής για τον κατασκευαστή chip πριν από την έκθεση κερδών του, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να κερδίσουν έως και 30% από τα τρέχοντα επίπεδά τους. Η μετοχή αυξήθηκε κατά 91,4% μόνο το 2024 και είναι 203,2% υψηλότερη τους τελευταίους 12 μήνες. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη στον S&P 500 με 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Πάντως, τη Δευτέρα, μεγάλη κερδισμένη της ημέρας ήταν και η μετοχή της Hims, η οποία έκλεισε με άλμα 27,57% μετά την ανακοίνωση ότι λανσάρει για πρώτη φορά φάρμακα τύπου Ozempic και Wegovy.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες παρά τα νέα για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

    Hims: Άλμα 30% στη μετοχή για την αμερικάνικη εταιρεία που προσφέρει «φθηνά» Wegovy

    Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι, βουτιά στο Μιλάνο – Απώλειες 1,2% για τη Ryanair



    ΣΧΟΛΙΑ