• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η FED έσβησε την αντίδραση των δεικτών – Άντεξε σε θετικό έδαφος ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Μακριά από τα υψηλά ημέρας, με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες, ολοκληρώθηκε η Τετάρτη στη Wall Street, με την αγορά να προβληματίζεται από τα πρακτικά της FED αλλά και τις νέες δηλώσεις αξιωματούχων της.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.045,09 μονάδες με απώλειες -0,26%, ο S&P 500 στις 3.991,05 μονάδες με πτώση -0,16% ενώ ο Nasdaq στις 11.507,07 μονάδες με άνοδο 0,13%.

    Τα πρακτικά της FED, άλλαξαν το θετικό κλίμα που επικρατούσε στην αγορά, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τις βαριές απώλειες της Τρίτης, της χειρότερης συνεδρίασης της Wall Street για το 2023.Τα πρακτικά έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της FED θεωρούν πως ο  πληθωρισμός παραμένει  «πολύ πάνω» από τον στόχο του 2%,  την ώρα που η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι «πολύ σφιχτή, συμβάλλοντας στις συνεχιζόμενες ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές».

    Παρά την «ευπρόσδεκτη μείωση του μηνιαίου ρυθμού των αυξήσεων», οι αξιωματούχοι επιμένουν πως θα απαιτηθούν σημαντικά περισσότερα στοιχεία προόδου σε ένα ευρύτερο φάσμα τιμών για να είναι σίγουροι ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά, «λίγοι» αξιωματούχοι της FED θεωρούσαν πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση από αυτή των 25 μ.β.. Ένας από αυτούς, ο οποίος είχε παραδεχθεί δημόσια πως είχε αυτή την θέση, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ, μίλησε λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών στο CNBC, προειδοποιώντας πως η μάχη της FED κόντρα στον πληθωρισμό έχει ακόμα πολύ έδαφος.

    Η ανησυχία  πως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μπορεί να ενισχύεται, αλλά η αγορά σε γενικές γραμμές παραμένει αισιόδοξη πως το τέλος του κύκλου των αυξήσεων δεν θα αργήσει πολύ, ελπίζοντας πάντως πως ο πληθωρισμός θα κινηθεί προς τα κάτω με μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες. Αντίθετα, προβληματισμός υπάρχει σχετικά με τον αντίκτυπό τους στην κερδοφορία των εταιρειών.

    Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 30 τίτλων του Dow Jones σημείωσε η Salesforce (1,08%), ενώ ακολούθησαν οι American Express (0,70%) και Travelers (0,47%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η Intel (-2,26%) – η οποία ανακοίνωσε περικοπή του μερίσματός της στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών – η Walmart (-2,10%) και η Caterpillar (-1,17%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Palo Alto Networks σημείωσε άνοδο 12,5% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη για το 2023. Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν 1,4%.

    Τέλος, η μετοχή της Moderna, η οποία έκλεισε στο -1,20%, σημειώνει άνοδο άνω του 3% στη μετασυνεδριακή διαδικασία καθώς η FDA χαρακτήρισε ως πρωτοποριακή επικουρική θεραπεία για ασθενείς με μελάνωμα υψηλού κινδύνου το εμβόλιο mRNA που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Merck.

    Διαβάστε επίσης

    Απώλειες 0,1% για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.841,50 δολάρια ανά ουγγιά

    Bullard (Fed St. Louis): Υποστηρίζει την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων ως «επίθεση» στον πληθωρισμό

    Πρακτικά FED: Προβληματισμός για τον επίμονο πληθωρισμό – Μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων ζήτησαν ορισμένοι αξιωματούχοι



    ΣΧΟΛΙΑ