• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η FED έφερε εκτόξευση – Στο +4% ο Nasdaq, πάνω από τις 4.000 μονάδες ο S&P 500, επέστρεψε στις 32.000 ο Dow

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street πανηγυρίζουν


    Ισχυρά ανοδικά αντέδρασε η Wall Street στην απόφαση της FED να προχωρήσει σε νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 0,75% καθώς και στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ που ακολούθησαν.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 32.197,59 μονάδες με άνοδο 1,37%, ο  S&P 500 στις 4.023,59 μονάδες με άνοδο  2,62% ενώ ο Nasdaq εκτοξεύθηκε στις 12.032,42 μονάδες με άλμα 4,06%.

    Οι μετοχές έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος άφησε ανοιχτή την πόρτα σχετικά με το μέγεθος της κίνησης των επιτοκίων της κεντρκής τράπεζας στην επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως τελικά θα επιβραδύνει το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων. Ο Πάουελ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Fed θα μπορούσε να αυξηθεί ξανά κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο, αλλά ότι θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα.

    «Καθώς η στάση της νομισματικής πολιτικής σφίγγει περαιτέρω, πιθανότατα θα καταστεί σκόπιμο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των αυξήσεων ενώ αξιολογούμε πώς οι σωρευτικές προσαρμογές πολιτικής μας επηρεάζουν την οικονομία και τον πληθωρισμό», ανέφερε.

    Από εκεί και πέρα η Wall Street συνεχίζει να παρακολουθεί τις εταιρικές ανακοινώσεις για το δεύτερο τρίμηνο.

    Οι μετοχές της Alphabet αυξήθηκαν κατά 7,66% αφού η τριμηνιαία έκθεσή της, αν και δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους της αγοράς. . Η Microsoft κέρδισε 6,69% αφού ανέφερε άλμα 40% στην αύξηση των εσόδων για τις υπηρεσίες Azure και cloud. Και αυτή πάντως δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Οι μετοχές της Meta Platforms σημείωσαν άνοδο 6,55%, εν όψει των κερδών που  ανακοίνωσε με το κλείσιμο της συνεδρίασης, ενώ η Amazon σημείωσε άνοδο 5,37% και η Apple 3,42%.

    Πάντως, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η μετοχή της Meta υποχωρεί καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε απογοήτευσαν τους επενδυτές.

    Ισχυρά ανοδικά έκλεισαν και οι μετοχές των εταιρειών λιανικού εμπορίου, καθώς  αμβλύνθηκαν οι ανησυχίες που προκάλεσαν οι αρνητικές προβλέψεις της Walmart  την Τρίτη. Η μετοχή της  Walmart έκλεισε με άνοδο 3,78%, ενώ οι Kohl’s, Ross Stores και Costco με άνοδο άνω του 2%.

    Η μετοχή της Chipotle σημείωσε άνοδο 14,70% αφού η αλυσίδα εστίασης ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη.

    Η μετοχή της PayPal εκτοξεύθηκε στο +12,18% αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η Elliott Investment Management χτίζει μερίδιο στην εταιρία για να τον ωθήσει να αυξήσει τις προσπάθειές του για μείωση του κόστους.

    Η μετοχή του Spotify σημείωσε άνοδο 12,20%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, βοηθούμενη από ένα άλμα 14% στους συνδρομητές.

    H μετοχή της Micron έκλεισε στο +3,74%, της AMD στο +3,43% και της Nvidia στο +7,60%, βρίσκοντας στήριξη στην απόφαση της Γερουσίας να εγκρίνει ένα νέο πακέτο 52 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάουελ: «Παράθυρο» για νέα αύξηση 75 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο

    Άλμα στην τιμή του πετρελαίου λόγω μείωσης των αποθεμάτων

    Οριακές διακυμάνσεις στο χρυσό με το βλέμμα στη FED



    ΣΧΟΛΙΑ