• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η Apple σπρώχνει προς θετικό έδαφος τους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα της Παρασκευής

    • NewsRoom


    Με την Apple να πρωταγωνιστεί στο άνοιγμα δίνοντας στήριξη στον Dow Jones και τους επενδυτές να εξετάζουν τα στοιχεία για το  σύνθετος δείκτης PMI τον Αύγουστο, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υψηλό 18 μηνών, η Wall Street κατάφερε να μαζέψει σημαντικά τις αρχικές απώλειες.

    Ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 54,7 μονάδες από 50,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη για τις υπηρεσίες να ενισχύεται στις 54,8 μονάδες και τον μεταποιητικός PMI στις 53,6 μονάδες.

    Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένει η ανησυχία τόσο για το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, όσο και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Από την άλλη, οι επενδυτές βρίσκουν ελπίδα στην ανακοίνωση της Pfizer πως  το υποψήφιο εμβόλιο της, σε συνεργασία με την BioNTech, αναμένεται να αξιολογηθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές εντός ακόμα και του Οκτωβρίου.

    Το μεγαλύτερο στήριγμα ωστόσο έρχεται από την μετοχή της Apple η οποία αυτή την ώρα να κινείται στα 482,55 δολάρια  με άνοδο  2% και να ηγείται του Dow Jones, ενώ άνοδο 2,71% σημειώνει η μετοχή της Tesla. Άνοδο 1,39% σημειώνει και η μετοχή της Walmart.

    Αυτή την ώρα ο Dow  Jones σημειώνει άνοδο 0,22% στις 27.801,19 μονάδες.  Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq ξεκίνησαν αρνητικά, πέρασαν στη συνέχεια σε θετικό έδαφος και πλέον προσπαθούν να βρουν κατεύθυνση, με τον πρώτο να κινείται αυτή την ώρα στις  3.385,09 μονάδες με οριακές απώλειες -0,01% και τον δεύτερο στις 11.261,94 μονάδες με πτώση -0,03%.



    ΣΧΟΛΙΑ