• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: H Nvidia κράτησε σε αρνητικό έδαφος S&P 500 και Nasdaq, μικρή ανάκαμψη για Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τη μετοχή της Nvidia να κρατά για ακόμα μια ημέρα σε αρνητικό έδαφος τις τεχνολογικές μετοχές, αν και αρκετές από αυτές επιχείρησαν ανάκαμψη μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 40.974,97 μονάδες με οριακή άνοδο 0,09%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχώρησε στις 5.520,07 μονάδες με απώλειες -0,16% και ο Nasdaq στις 17.084,30 μονάδες με πτώση -0,30%.

    Η αγορά είχε σημειώσει ισχυρές απώλειες την Τρίτη καθώς από τη μια δύο μετρήσεις για τη μεταποίηση απογοήτευσαν την αγορά, ενώ από την άλλη η Nvidia έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, σημειώνοντας βουτιά 9,5%. Μάλιστα, η μετοχή κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σε κεφαλαιακή αξία μέσα σε μια συνεδρίαση που έχει καταγραφεί, καταφέρνοντας να χάσει συνολικά 279 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Η μετοχή της Nvidia έχει γίνει ρυθμιστής της αγοράς τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για τη συνέχιση του ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Πάντως, κάποιες από τις τεχνολογικές μετοχές που δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις την Τρίτη κατάφεραν να ανακάμψουν την Τετάρτη, κλείνοντας ωστόσο μακριά από τα υψηλά ημέρας, με τη μετοχή της AMD να κλείνει στο +2,87%, της Tesla στο +4,18%,της Micron Technology στο +0,8%, η Meta στο +0,19%, η Marvell Technology στο +1,21%, η  Broadcom στο +0,87% και η Qualcomm στο +1,28%.

    Ωστόσο, η ίδια η Nvidia απογοήτευσε ξανά, αν και με μικρότερες απώλειες σε σχέση με το sell off της Τρίτης, κλείνοντας τελικά την Τετάρτη στο -1,66%. H νέα της πτώση ήρθε μετά από μια αναφορά του Bloomberg ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέστειλε κλητεύσεις στον κατασκευαστή τσιπ.

    Οι επενδυτές είδαν πάντως νωρίτερα την καμπύλη απόδοσης της αγοράς κρατικών ομολόγων να επιστρέφει ενδοσυνεδριακά σε κανονική κατάσταση, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να ανεβαίνει προς στιγμή υψηλότερα από αυτή του 2ετούς. Η αντιστροφή των αποδόσεων των δύο αυτών ομολόγων θεωρείται ένα σημάδι επικείμενης ύφεσης. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, η απόδοση του 2ετούς βρέθηκε ξανά στο 3,769% (πτώση κατά 11,8 μ.β. την Τετάρτη) ενώ αυτή του 10ετους στο 3.758% (πτώση κατά 7,6 μ.β.)

    Από τις μετοχές του Dow Jones, ισχυρή στήριξη προσέφεραν οι Travelers (1,56%), IBM (1,41%) και Boeing (1,37%). Αντίθετα, ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι Verizon (-3,38%) και Intel (-3,33%). Οι μετοχές της Chevron, Amazon, Caterpillar και American Express σημείωσαν επίσης απώλειες άνω του 1%.

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της αλυσίδας καταστημάτων Dollar Tree κλείνοντας στο -22,16%, καθώς αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο του έτους.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Νέα υποχώρηση για τις τιμές, κάτω από τα 70 δολάρια το WTI

    Ευρωαγορές: Νέα βουτιά κοντά στο 1% για τον Stoxx 600 – Βαριές απώλειες 3,2% για τις τεχνολογικές μετοχές

    Χρηματιστήριο: Διεθνείς πιέσεις έριξαν τον Γενικό Δείκτη στις 1435 μονάδες – Αντίσταση από ΟΤΕ με άνοδο 1,28%



    ΣΧΟΛΙΑ