Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Έβδομη ανοδική εβδομάδα για τον S&P 500, στο μεγαλύτερο σερί από το 2017

Χρηματιστές στη Wall Street

Σε ανοδικό έδαφος και με νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε την Παρασκευή ο Dow Jones, με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να διευρύνουν το σερί εβδομαδιαίων ανοδικών συνεδριάσεων για ένα ακόμα πενθήμερο, βρίσκοντας στήριξη στο σήμα που έστειλε η FED για μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024.

Μάλιστα, ο  S&P 500 σημείωσε το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί θετικών συνεδριάσεων από τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.305,16 μονάδες με άνοδο 0,15%, ο S&P 500 υποχώρησε οριακά κατά -0,01% στις 4.719,19 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 14.813,92 μονάδες με άνοδο 0,35%.

Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 αυξήθηκε περίπου 2,5% αυτή την εβδομάδα, με τους 11 κλάδους του να είναι όλοι ανοδικοί. Ο Dow Jones έκλεισε με συνολικά κέρδη κοντά στο 2,9% ενώ ο Nasdaq με άνοδο 2,85%. Παράλληλα,ο δείκτης Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη άνω του 5%.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησε κατά 31,7 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα στο 3,927%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC, υποστήριξε πως η FED δεν μιλά προς το παρόν πραγματικά για μείωση των επιτοκίων αυτή τη στιγμή.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, ο δείκτη τιμών καταναλωτή, επιβραδύνθηκε σε ετήσιο ρυθμό 3,1% τον Νοέμβριο. Ωστόσο, ο Πάουελ ήταν ξεκάθαρος πως η μάχη ακόμα δεν έχει κερδηθεί.

Ο Πάουελ προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρχει ύφεση κατά το 2024, ωστόσο τόνισε πως αυτό δεν ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η FED να προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων, κάτι που ερμηνεύτηκε από τους αναλυτές ως ένα σημάδι πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα βλέπει μια «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας.

Στο μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων, η έρευνα του Empire State της Fed της Νέας Υόρκης έδειξε ότι η παραγωγική δραστηριότητα των ΗΠΑ συνέχιζε να δυσκολεύεται καθώς ο δείκτης έπεσε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.