• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος μετά το τριήμερο sell-off, με κέρδη 1% για Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε ανοδικό έδαφος μετά το βαρύ sell-off της Δευτέρας, αλλά και τις εξίσου αρνητικές επιδόσεις της προηγούμενης Πέμπτης και Παρασκευής,  επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις ανησυχίες που προκάλεσαν τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να δίνουν τη θέση τους στη διάθεση για επανατοποθέτηση σε μετοχές.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.997,66 μονάδες με άνοδο 0,76%, ο S&P 500 στις 5.240,03 μονάδες με άνοδο  1,04% και ο Nasdaq στις 16.366,85 μονάδες με κέρδη 1,03%. O Russell 2000 έκλεισε επίσης στις 2.065,32 μονάδες με άνοδο 1,28%.

    Η αγορά φάνηκε να προσπαθεί να δει με πιο πολύ ψυχραιμία τα οικονομικά στοιχεία των περασμένων ημερών, καθώς οι οικονομολόγοι συνεχίζουν να εκτιμούν πως μια «σκληρή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE Volatility Index (VIX), γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχώρησε απότομα στις 26,65  μονάδες με πτώση  -30,90%. Ο δείκτης είχε εκτοξευθεί στο άνοιγμα της Δευτέρας, σε ιστορικά υψηλά.

    Η πτώση των προηγούμενων ημερών, η οποία χτύπησε ιδιαίτερα τις τεχνολογικές μετοχές μετά και από μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων των Big Tech που προκάλεσαν αμφιβολίες για το πόσο σύντομα μπορεί να γίνουν αποδοτικές οι επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη, έδωσε ευκαιρία σε αρκετούς επενδυτές να επανατοποθετηθούν σε τίτλους που χαρακτηρίζονταν το προηγούμενο διάστημα ως υπεραγορασμένες. Έτσι, η μετοχή της Nvidia, η οποία αποτελεί καταλύτη πλέον για τη κίνηση του κλάδου της τεχνολογίας, κατάφερε να επανέλθει σε θετικό έδαφος, με άνοδο 3,78%, δίνοντας ανάσα στην αγορά. Το αν η σημερινή άνοδος συνεχιστεί αναμένεται εν μέρει να καθοριστεί πλέον και από τα αποτελέσματα που ανακοινώνει αυτή την ώρα η Super Micro Computers.

    Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο προβληματισμός για την πορεία της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει, κάτι που σημαίνει πως η αστάθεια μπορεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, να διατηρηθεί.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Caterpillar (3,04%), μετά και την αυξημένη κερδοφορία για το δεύτερο τρίμηνο που ανακοίνωσε, ενώ η Dow έκλεισε στο +2,88%, η JPMorgan στο +2,79%, η
    Walt Disney στο +2,49%, η Goldman Sachs στο +2,44% και η American Express  στο +2,30%.

    Στον αντίποδα, η Merck & Co. έκλεισε στο -1,03%, η Boeing στο -1,19%, η Intel στο  -1,39% και η Johnson & Johnson στο -1,41%.

    Διαβάστε επίσης

    Επιστροφή σε θετικό έδαφος για το πετρέλαιο, ήπια άνοδος για WTI και Brent

    Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μetlen, MOH και Πειραιώς το rebound

    Ευρωαγορές: «Μισή» ανάκαμψη από το sell-off της Δευτέρας – Κέρδη 1,8% για τις τεχνολογικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ