• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος για τον Dow Jones στο άνοιγμα – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Παρασκευής,  με τον Dow Jones να επιστρέφει σε ανοδικό έδαφος μετά από τρεις ημέρες πτώσης.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, την αγορά εργασίας και τα πρακτικά της FED, στρέφεται σήμερα στο μέτωπο της πανδημίας, μετά και την απόφαση της Apple να καθυστερήσει την επιστροφή των υπαλλήλων της στα γραφεία, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται. Η μετοχή της εταιρείας κινείται στο +0,65%.

    Πάντως η εβδομάδα αναμένεται να κλείσει με αρνητικό πρόσημο για τους βασικούς δείκτες, ενώ ισχυρές αναμένεται να είναι και οι απώλειες για την αγορά του πετρελαίου, με το WTI να έχει ήδη υποχωρήσει κατά 8% αυτή την εβδομάδα, ενώ και σήμερα συνεχίζει να κινείται αρνητικά. Οι επενδυτές της αγοράς των μετοχών φαίνονται πάντως διατεθειμένοι να περιορίσουν, όσο γίνεται, τις απώλειες.

    Λίγη ώρα μετά το πρώτο μισάωρο, ο Dow Jones ενισχύεται στις 35.063 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,49%, ο S&P 500 κινείται στις 4.432 μονάδες με άνοδο 0,61% ενώ ο Nasdaq στις 14.667 μονάδες, με άνοδο 0,87%.

    Τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones δίνουν Microsoft, που κινείται στο επίπεδο του +2% και η Salesforce που κινείται κοντά στο 1,2%. Μόλις 4 μετοχές κινούνται αυτή την ώρα σε αρνητικό έδαφος, με τις μεγαλύτερες απώλειες να δέχονται οι American Express και Chevron.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές στο +3.31% κινείται η Lumen Technologies, μετά την είδηση πως σκοπεύει να πουλήσει το τηλεπικοινωνιακό ης δίκτυο στις ΗΠΑ στο Apollo Global Managment έναντι 7,5 δισ. δολάρια.

    Στο +2,83% κινείται η μετοχή της NVIDIA, παρά το γεγονός πως οι αρχές της Βρετανίας βάζουν στο μικροσκόπιο το deal των 40 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του βρετανικού κατασκευαστή chip Arm.

    Στο +4,97% κινείται η μετοχή της Spotify, η οποία ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ στο +2,17% κινείται η μετοχή της Adobe η οποία προχωρά στην εξαγορά της Frame.io.



    ΣΧΟΛΙΑ