• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος για τον Dow Jones με άλμα 3,9% της Amazon

    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε ανοδικό έδαφος κατάφερε να επιστρέψει με δυσκολία ο Dow Jones την Τετάρτη, με τη μετοχή της Amazon να πρωταγωνιστεί στη Wall Street, βλέποντας μάλιστα την χρηματιστηριακή της αξία να αυξάνεται για πρώτη φορά πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.127,80 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,04%, σπάζοντας το μίνι-αρνητικό σερί των τελευταίων ημερών.

    Από την πλευρά του ο S&P 500 έκλεισε στις 5.477,90 μονάδες με κέρδη 0,16% ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,49% στις 17.805,16 μονάδες.

    Οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Τετάρτη, με την μετοχή της Nvidia να καταφέρνει να κλείσει με ήπια άνοδο 0,25%, αν και για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης βρέθηκε να κινείται σε αρνητικό έδαφος.

    Από την άλλη, η επένδυση των 5 δισ. δολαρίων της Volkswagen στην Rivian προκάλεσε ένα άλμα 23,24% στη μετοχή της αμερικανικής εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ έδωσε ώθηση και στη μετοχή της Amazon, η οποία έχει επενδύσει σε αυτή.

    Η μετοχή της  Amazon σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τις μετοχές του Dow Jones, κλείνοντας στα 193,61 δολάρια με άνοδο 3,90%, με τη κεφαλαιοποίησή της να φτάνει πλέον τα 2,01 τρισ. δολάρια.

    Το ενδιαφέρον της Volkswagen για τη Rivian έδωσε επίσης ώθηση και στη μετοχή της Tesla, η οποία έκλεισε με άνοδο 4,81%.

    Ισχυρή ήταν και η άνοδο για τη μετοχή της Apple, η οποία έκλεισε στο +2%, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για μετοχή του Dow Jones, με τη δική της χρηματιστηριακή αξία να φτάνει τα 3,27 δισ. δολάρια.

    Ισχυρά κέρδη σημείωσαν επίσης, από τις μετοχές του Dow Jones, οι Boeing (1,94%), Walmart (1,29%) και Home Depot (1,03%), ενώ στον αντίποδα τις χειρότερες επιδόσεις σημείωσαν την Τετάρτη οι Amgen (-2,03%), Chevron (-1,58%), Travelers (-1,43%), Cisco (-1,10%) και Merck (-1,07%).

    Γενικότερα πάντως, οι μετοχές κινήθηκαν χαμηλά την Τετάρτη στον S&P 500, με τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν με απώλειες, με τις σημαντικότερες από αυτές να καταγράφει ο κλάδος της ενέργειας, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, με την δημοσίευση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Μάιο. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα παρακολουθεί στενά αυτό τον δείκτη πληθωρισμού, ενώ οι επενδυτές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή αργότερα φέτος, εάν οι αυξήσεις των τιμών συνεχίσουν να μετριάζονται.

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η FedEx, κλείνοντας στο +15,53%, μετά την έκδοση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου. Αντίθετα, τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η μετοχή της Moderna, κλείνοντας στο -11,01%.

    Διαβάστε επίσης

    Σεισμός 3,9 ΡίχΠετρέλαιο: Ήπια αύξηση για WTI παρά την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑτερ βόρεια της Λήμνου

    Rivian: Άλμα για τη μετοχή καθώς η Volkswagen επενδύει 5 δισ. δολάρια στην εταιρεία

    Amazon: Για πρώτη φορά ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία τα 2 τρισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ